11 uvrnutih stvari koje se uvek dešavaju telu dok letite avionom! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

a kako je stjuardesama?

11 uvrnutih stvari koje se uvek dešavaju telu dok letite avionom! (FOTO) (GIF)

Ako letite prvi put ili planirate da to učinite uskoro, biće vam korisno da znate ovo, a ako ste iskusni onda će vam mnoge stvari biti jasnije

Objavljeno: 16:10h

5. Pojavljuju se kožni problemi

Dehidratacija takođe izaziva perutanje kože i akne. Isušen vazduh oslabljuje zaštitna svojstva kože, zbog čega ona postaje osetljivija. Uvek s sobom nosite hidratantnu kremu tokom leta i koža će vam se osećati bolje.

foto: giphy

6. Vrti vam se u glavi

Tokom leta možete da osetite vrtoglavicu, mučninu ili čak i povraćanje, a to se dešava jer statička slika koju vidite ne odgovara ritmu kreatanja vašeg tela, pa telo oseća stres. Odaberite sedišta do prozora i biće vam lakše da smanjite ove simptome.

foto: pixabay.com

7. Ne možete da idete u toalet

Nedostatak kretanja može da dovede do nadutosti ili opstipacije, sedenje usporava, a promena pritiska čini promene u kretanju krvi kroz telo. Pre letenja smanjite unos kalorija i protežite mišiće s vremena na vreme, pa će vam biti lakše.

foto: giphy

8. Slabi vam sluh

Promena pritiska u avionu izaziva zujanje u ušima, a tokom leta vam se zbog toga može činiti da znatno slabije čujete. Žvaćite žvake ili ejdite tvrde bombone i one će vam pomoći da smanjite zujanje. One stimulišu lučenje pljuvačke, pa vazduh lakše struji između.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.