11 uvrnutih stvari koje se uvek dešavaju telu dok letite avionom! (FOTO) (GIF)
Foto: profimedia

a kako je stjuardesama?

11 uvrnutih stvari koje se uvek dešavaju telu dok letite avionom! (FOTO) (GIF)

Ako letite prvi put ili planirate da to učinite uskoro, biće vam korisno da znate ovo, a ako ste iskusni onda će vam mnoge stvari biti jasnije

Objavljeno: 16:10h

Samo za cool mladence! 25 crnih svadbenih torti koje su totalno strava! (FOTO)

Leto je jedan od najboljih razloga zašto vam treba odmor, a na odmor se često ide avionom. Ukoliko se pripremate za svoj prvi let ili čak i ako ste isusni, dobro će vam doći objašnjenja za neke stvari koje vam se dešavaju tokom letenja.

Zujanje u ušima, otoci i bolovi u nogama i pojačana nervoza su samo neke od stavari koje ste načuli da se dešavaju ljudima u avionu. Ima tu još mnogo više zanimljivosti o vašem telu i njegovom prilagođavanju vazduhu i drugačijem pritisku.

11 uvrnutih stvari koje se uvek dešavaju telu dok letite avionom!

foto: giphy

1. Noge vam otiču

Tokom leta ne možete da hodate slobodno i da često protegnete noge, a nedostatak kretanja rezultira slabim protokom krvi kroz noge, zbog čega one otiču.

foto: profimedia

2. Vaš ukus hrane se menja

Naučnici su otkrili da deo mozga koji je odgovoran za ukus prema hrani drugačije radi u avionu. Čak i oni koji obožavaju slatkiše, u avionu. će pre posegnuti za slanišima ili paradajz čorbom.

foto: giphy

3. Neprijatan miris iz usta

Dehidratacija izaziva smanjenje lučenja pljuvačke nu ustima, zbog čega se bakterije više razmnožavaju i na kraju se u ustima stvara neprijatan miris. Možete to da izbegnete tako što ćete pre leta jesti zdravu hranu i žvakati osvežavajuće žvake.

foto: giphy
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.