SUTRA ĆE NA NEBU BITI PRAVI SPEKTAKL: Stiže poslednje pomračenje sunca u narednih 20 GODINA, ovo MORATE DA ZNATE
Pomračenje sunca, Foto: EPA-EFE/ EPA/ERIK S. LESSER

pažnja

SUTRA ĆE NA NEBU BITI PRAVI SPEKTAKL: Stiže poslednje pomračenje sunca u narednih 20 GODINA, ovo MORATE DA ZNATE

Pomračenje Sunca biće pod velom retrgradnog Merkura, pa pojačava tamne strane ovog astro godađaja

Objavljeno: 21:33h

Ovo je veoma moćan kosmički događaj koji će uticati na važne aspekte života i odrediće put kojim nam je suđeno da idemo u sledećih 18 meseci.

Sutra, 8. aprila, čeka nas potpuno pomračenje Sunca u Ovnu. Ovo je veoma moćan kosmički događaj koji će uticati na važne aspekte života i odrediće put kojim nam je suđeno da idemo u sledećih 18 meseci. Zanimljivo je da je ovo poslednje potpuno pomračenje Sunca u narednih 20 godina - sledeće stiže tek u avgustu 2044. godine.

Pomračenje Sunca biće pod velom retrgradnog Merkura, pa pojačava tamne strane ovog astro godađaja. To u praksi znači da ćete morati da priznate svoje slabosti i da poradite na svojim greškama. Takođe, pomračenje ima prilično snažnu i agresivnu silu koja može da bude teška za odlučne, smele, čvrste ljude, usmerene na budućnost.

pomračenje sunca
foto: AP/EPA/Andrej Cukić

Narodna verovanja

Naš narod veruje da kad su pomračenja, dan nije povoljan za započinjanje poslova, jer pomaže razmnožavanje štetočina. Ako se poseku drva tokom pomračenja, razmnožiće se žižak i uništiti drva, ako se zakolje stoka, meso će se brzo ucrvljati, a ako se opere ili izbeli tkanina, ubrzo će se pokidati... Pomračenje Meseca, kao ni Sunca, nikako ne bi trebalo direktno posmatrati jer to izaziva nesreću.

Umesto toga, reći će nam naše bake, treba uzeti činiju, naliti je vodom pa uhvatiti odraz događaja kao u ogledalu.

Veruje se da trudnica ne bi trebalo da dodiruje stomak tokom pomračenja da dete ne bi imalo beleg, a ako bude izlazila napolje moglo bi da se rodi sa deformitetom. Noža ne bi trebalo da se hvata, ako ne želi da rodi bebu sa zečjom usnom.

Bonus video:

04:18

IZBEGAVAJTE IZLAZAK NA SUNCE U OVIM ČASOVIMA! Knežević otkrila: Ako to ne možete izbeći, OVO OBAVEZNO URADITE

(Espreso/Srbija danas/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.