NAJSOČNIJI POSNI KOLAČ SA MEDOM: Poslastica gotova za 15 minuta - prava starinska receptura
Posni kolač sa medom, Foto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

generacije to pamte

NAJSOČNIJI POSNI KOLAČ SA MEDOM: Poslastica gotova za 15 minuta - prava starinska receptura

Posni kolač sa medom je najsočnija poslastica koja je gotova za 15 minuta, a sprema se po starinskoj recepturi

Objavljeno:
N J

Lep vikend je pred nama i osim što treba da ga iskoristite maksimalno, tako isto treba svojim najmilijima da spremite neki desert koji će ih ostaviti bez daha.

Mnogi se pridržavaju Uskršnjeg posta koji je uveliko u toku, ali to ne znači da morate da se odreknete kremastih poslastica.

Bez obzira što ćete za ručak napraviti svetogorsku čorbu od tikvica koja ne oduzima mnogo vremena, tako i jedan kolačić će biti šlag na tortu posle dobrog slanog specijaliteta.

Ima li šta lepše od posnog kolača sa medom?

Sigurni smo da će vam se svideti i da ćete svi uživati dok ga jedete.

Sastojci za pripremu posnog kolača sa medom
Sastojci za pripremu posnog kolača sa medomfoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Svi sastojci sa receptom su tu:

Za koru:

cimet - kašičica (po želji)

brašno - 2,5 čaše (od 2 decilitra)

Priprema posnog kolača sa medom
Priprema posnog kolača sa medomfoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

soda bikarbona - 1 kašičica

šećer - 1 čaša

kakao - 2 kašike

Svi sastojci se sjedine, pa se dodaje:

med - 5 kašika

Pravljenje posnog kolača sa medom
Pravljenje posnog kolača sa medomfoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

voda - 1,5 čaša

ulje - 1,5 čaša

Priprema kore:

Sve sastojke pomešajte i izlijte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje.

Kora se peče na 180 stepeni oko 30 minuta.

Kada se kora ohladi, prelijte je sa malo toplog sirupa (čaša vode se pomeša sa pola čaše šećera).

Posni kolač sa medom u tepsiji
Posni kolač sa medom u tepsijifoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Fil se priprema tako što u jedan litar posnog mleka (sojinog) dodate 10 kašika šećera i sačekate da provri.

U još 500 mililitara mleka razmutite 15 kašika gustina i polako dodajte u provrelo mleko, ali pazite da se ne stvore grudvice.

Kada se fil ohladi u njega dodajte 375 umućenog posnog margarina.

Sve dobro sjedinite i rasporedite preko kore za kolač.

Posni kolač sa medom na tanjiru
Posni kolač sa medom na tanjirufoto: Printscreen/Youtube/ Emily's Kitchen

Glazuru ne morate, ali ako želite, uzmute 200 grama posne čokolade i 4 kašike ulja.

Pomešajte i istopite, a zatim prelijte preko fila.

Prijatno.

Uživajte u najsočnijem kolaču sa medom tokom Uskršnjeg posta.

Bonus video:

01:00

RAŠINA KUHINJA Domaće fetućine

(Espreso/Posnajela.rs/Zorica Đorđevic ĐokicPrenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.