NAPRAVITE BRZE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Caka mekanog testa je u OVOME, od sada ćete samo njih spremati
Lepinje, Foto: Bakina kuhinja

recept

NAPRAVITE BRZE LEPINJE KOJE SE TOPE U USTIMA: Caka mekanog testa je u OVOME, od sada ćete samo njih spremati

Jednostavna priprema od sastojaka koje već imate u kući

Objavljeno:

Mekane, vazdušaste lepinje su savršen dodatak svakom obroku, a posebno se slažu sa raznim vrstama namaza, salata ili kao prilog uz jela sa roštilja.

Ukoliko ste ljubitelj testa koje je ručno pravljeno, recept za brze lepinje sa jogurtom postaće vaš omiljeni recept. Prednost ovih lepinjica je u tome što ne morate da čekate da testo naraste, jer se prilikom pripreme ne koristi kvasac. Takođe, od pripremljene smese možete da oblikujete jednu veću lepinju koju ćete poslužiti uz bilo koji obrok. Najukusnija je, naravno, dok je vruća, ali kad je ispečete možete da je čuvate u zavezanoj kesi i da tako održite svežinu testa.

Lepinje, Lepinja, Hleb
foto: Bakina kuhinja

Sastojci:

2 čaše jogurta

4 čaše brašna

2 kesice praška za pecivo

soli po ukusu

ulje za premazivanje

Priprema:

U činiju sipajte brašno, dodajte mu prašak za pecivo i so, pa onda ulijte jogurt i zamesite meko testo. Oblikujte ga u lepinju, pa ga stavite u podmazan i brašnom posut pleh, premažite uljem, izbockajte viljuškom i stavite u zagrejanu rernu. Lepinju pecite na 200 stepeni oko pola sata, tj. dok ne porumeni.

Ukoliko ste ljubitelj punjenog peciva, u testo za lepinju možete da dodate meki beli sir, izrendan kačkavalj ili iseckanu šunku. Takođe, lepinju možete da pospete susamom, kimom, čija semenkama ili sirovim suncokretom, odnosno semenkama bundeve.

Lepinje sa jogurtom su odličan izbor za brz i ukusan obrok, a dodatak jogurta ovom receptu daje poseban ukus i mekoću. Uživajte u pripremi i ukusnom zalogaju!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.