NAJFINIJI GULAŠ ZA USKRŠNJI POST: Zamena za meso je briljantna, sprema se 20 minuta i košta manje od 300 dinara
Recept za posni gulaš sa šampinjonima ili bukovačama, Foto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

sjajan izbor

NAJFINIJI GULAŠ ZA USKRŠNJI POST: Zamena za meso je briljantna, sprema se 20 minuta i košta manje od 300 dinara

Teško da ima bolje ideje za posni ručak od gulaša, još ako kao prilog izaberete pire krompir

Objavljeno:

Vreme je Uskršnjeg posta koji traje do 4. maja i svi oni koji poste, a ljubitelji su dobre kuhinje odavno su se prilagodili. Ipak, dobrih ideja za posnu trpezu nikad dosta.

Posni gulaš je jedan od najboljih mogućih specijaliteta. Umesto mesa idu šampinjoni ili bukovače, a birajte po vašem ukusu. Nije greška ni da iskoristimo i jedne i druge. A pored fenomenalnog ukusa, idealan je i zbog kratkog vremena za pripremu - potrebno je svega 20 minuta, ali i cene - sve zajedno izađe manje od 300 dinara.

Imamo i jedan mali save - gulaš je bolje pripremiti od manje količine pečuraka je, kao što znate, one ne mogu dugo da stoje.

Takođe, nisu baš ni najpoželjnije za podgrevanje.

Recept za posni gulaš sa pečurkama
Recept za posni gulaš sa pečurkamafoto: Printscreen/Youtube/ Lily's kitchen. How to cook well.

Sastojci:

1 pakovanje pečuraka (bukovače ili šampinjoni, ili od svakih po malo)

200 ml kuvanog paradajza (može i pelat)

1 mala glavica crnog luka

začini po želji

Priprema:

Pečurke iseckati na kockice i s lukom uraditi isto. Prvo u posudu stavite luk da se dinsta na malo vode, posolite i dodajte pečurke. Nakon 10 minuta one će već omekšati, a onda je vreme da se doda paradajz i da se u njemu sve lepo ukrčka još desetak minuta.

U već gotov gulaš možete da dodate začine po želji. Jedite dok je toplo i sveže, a za sutra spremite novu količinu, jer pečurke nije poželjno podgrevati.

A kako gulaš bez pirea? Imamo recept a posnu verziju, jednako dobru kao original.

Recept za posni pire
Recept za posni pirefoto: Profimedia

Sastojci:

1 kilogram krompira

1/2 kašike soli

200 ml biljnog mleka (bademovo, pirinčano, sojino, ovseno...)

4 kašike maslinovog ulja

Priprema

Oljuštite krompir i ostavite ga da odstoji u hladnoj vodi najmanje dva sata.

Skuvajte krompir, pa procedite vodu kad bude mekan.

Ispasirajte krompir zadnjom stranom viljuške ili mikserom.

Dodajte ulje i so, pa dobro promešajte.

Zatim, postepeno sipajte vruće ili toplo biljno mleko, uz mešanje. Sipajte dok ne budete zadovoljni gustinom.

Bonus video:

02:08

POSNA TRPEZA MOŽE DA BUDE PREUKUSNA Domaćice iz Srema imaju fenomenalne recepte

(Espreso/Glossy/Milica Ilić/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.