NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA ČOKOLADNIM FILOM: Bečka torta "Lind" - lagana, jednostavna i brza priprema
Parče bečke torte "Lind", Foto: Printscreen/Youtube/ Dupla Gourmet

neobična je

NAJKREMASTIJA POSLASTICA SA ČOKOLADNIM FILOM: Bečka torta "Lind" - lagana, jednostavna i brza priprema

Bečka torta "Lind" je najkremastija poslastica sa čokoladnim filom, a lagana je i brzo se sprema

Objavljeno:
N J

Lepo vreme svima je donelo bolje raspoloženje, pa smo tako sigurni da osim što posle posla svojoj deci i jačim polovinama uvek spremite nešto ukusno za ručak, uvek na umu imate i neke deserte.

Poslasticama niko ne može da odoli, a još ako sami spremate kolače i torte to je pun pogodak.

Jedan turski kolač "Čatal tatlasi" je pravi izbor, jer osvežava, sočan je zbog šećernog sirupa, lagan... njihove domaćice ga redovno prave i uverićete se da nema greške sa njim.

Ispred vas je sada još nešto mnogo bolje, a to je bečka torta "Lind" - kremasta, čokoladna, topi se u ustima dok je jedete.

Svima će se svideti, a još ako vam dolaze gosti to je premija.

Izmrvljen keks za bečku tortu 'Lind'
Izmrvljen keks za bečku tortu "Lind"foto: Printscreen/Youtube/ Dupla Gourmet

Recept i svi sastojci:

Za koru treba:

maslac - 100 grama

keks sa kakaom - 400 grama

espreso kafa - 30 mililitara

Pravljenje kore od keksa za bečku tortu 'Lind'
Pravljenje kore od keksa za bečku tortu "Lind"foto: Printscreen/Youtube/ Dupla Gourmet

Za fil treba:

voda - 100 mililitara

tamna čokolada - 400 grama

želatin - 10 grama

slatka pavlaka - 450 mililitara

šećer - 50 - 100 grama

Espreso kafa za bečku tortu 'Lind'
Espreso kafa za bečku tortu "Lind"foto: Printscreen/Youtube/ Dupla Gourmet

kakao - 2 kašike

Za glazuru:

šećer - 50 grama

crna čokolada - 100 grama

slatka pavlaka - 50 mililitara

Fil od čokolade za bečku tortu 'Lind'
Fil od čokolade za bečku tortu "Lind"foto: Printscreen/Youtube/ Dupla Gourmet

Priprema:

Prvo izmrvite keks i pomešajte ga sa espresom i istopljenim maslacem. Mešajte sve dok ne dobijete smesu koja može da se oblikuje. Ako vam zafali maslaca, dodajte malo vode.

Smesu stavite u kalup za tortu.

Želatin stavite na paru otprilike 10 minuta da se zgusne i posle ga dodajte u rastopljenu čokoladu.

Bečka torta 'Lind'
Bečka torta "Lind"foto: Printscreen/Youtube/ Dupla Gourmet

Šećer umutite sa slatkom pavlakom u gust krem i polako dodajte čokoladnu smesu.

Kada napravite smesu prelijte preko izmevljenog keksa.

Glazuru pripremite tako što čokoladu istopite sa slatkom pavlakom i šećerom. Pa je ostavite da se ohladi.

Nakon toga sipajte je preko torte i ostavite u frižider da se stegne.

Dekorisanje bečke torte 'Lind'
Dekorisanje bečke torte "Lind"foto: Printscreen/Youtube/ Dupla Gourmet

Uživajte i prijatno u ovoj torti koju žene iz Beča prave na izvrstan način.

Bonus video:

01:11

PORODICA ĐOKIĆ IMALA ČAK 8 MINUTA MANJE ZA KUVANJE: Majka zaboravila 2 najvažnije namirnice za punjenje paprike, POJELA JE TREMA

(Espreso/Bonapeti.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.