POSNA TORTA SA ORASIMA ZA USKRŠNJI POST: Najkremastija poslastica - lagan i sočan fil ostavlja bez daha
Parče posne torte sa orasima, Foto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

najbolji izbor

POSNA TORTA SA ORASIMA ZA USKRŠNJI POST: Najkremastija poslastica - lagan i sočan fil ostavlja bez daha

Najkremastija poslastica za Uskršnji post je posna torta sa orasima, a lagan i sočan fil ostavlja bez daha

Objavljeno:
N J

U toku Uskršnjeg posta osim što svi vole da spremaju ribe na razne načine, kremaste salate, pite, pa i mnoga kuvana jela... tako svi vole i da pojedu neku poslasticu koja će im lagano pasti na stomak, a koja će ujedno biti i ukusna kao da je mrsna verzija.

Ako nemate ideju šta posno da spremite za ručak, odmah ćete promeniti mišljenje kada vidite kako se sprema riba na pirinču na najbolji način koji samo znaju monasi.

Jelo koje kida, lagano, kremasto, a bićete siti satima.

Osim slane hrane, svi se uvek mislila vrate na deserte, a za vas je tu sada posna torta sa orasima.

Sa njom nema greške, jedna je od najlepših, a priprema se i brže nego što možete da zamislite.

Pravljenje posne torte sa orasima
Pravljenje posne torte sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

Recept i sastojci:

limun - 1 (kora)

šećer - 350 grama

ulje - 3 kašike

voda - 3 decilitra

Spremanje kore za posnu tortu sa orasima
Spremanje kore za posnu tortu sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

prašak za pecivo - 1 kesica

orasi - 300 grama

brašno - 300 grama

Za fil treba:

Kora za posnu tortu sa orasima u plehu
Kora za posnu tortu sa orasima u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

orasi - 250 grama

šećer - 250 grama

Način pripreme:

Polovinu od 350 grama šećera ušpinovati kao za čaj, a zatim dodajte ostatak šećera i 3 decilitra vode.

Fil za posnu tortu sa orasima
Fil za posnu tortu sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

Sve mešajte da se dobro istopi, pa dodajte 300 grama brašna, prašak za pecivo, 300 grama oraha, 3 kašike ulja i na kraju izrendajte koru limuna.

Sve dobro promešajte i stavite da se peče.

Fil se sprema tako što prvo treba ušpinovati šećer, pa dodati orahe.

Filovanje posne torte sa orasima
Filovanje posne torte sa orasimafoto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

Ostavite da se dobro ohladi, pa filujte tortu.

Tortu na kraju pospite orasima i uživajte u ovom desertu.

Posna torta sa orasima na tacni
Posna torta sa orasima na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Radine Poslastice

Prijatno.

Bonus video:

01:34

SLATKA KUHINJA RADI PUNOM PAROM: Kad se spoje TRI GENERACIJE majstora za slatkiše, nastaje MAGIJA (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Posnajela.rs/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.