BEZ ADITIVA I NEZDRAVIH SUPSTANCI - NAJFINIJA DOMAĆA PAŠTETA: Gotova za 15 minuta, zdravija i jeftinija od kupovne
Recept za domaću pileću paštetu, Foto: Profimedia

preukusno

BEZ ADITIVA I NEZDRAVIH SUPSTANCI - NAJFINIJA DOMAĆA PAŠTETA: Gotova za 15 minuta, zdravija i jeftinija od kupovne

Recept za domaći pileću paštetu će vas oduševiti

Objavljeno: 15:13h

Paštete su jedna od omiljenih namirnica i mladih i starih, ali dobro je poznato da one kupovne nisu baš većeg kvaliteta.

No, to ne znači da bi u potpunosti trebalo da ih se odreknemo, posebno kada znamo da možemo napraviti i domaću, koja je i ukusnija i zdravija.

Takođe, možete je u potpunosti prilagoditi vašem ukusu. Ona se pravi za samo 15 minuta, a može stajati u frižideru i do tri dana. U njoj nema konzervansa i ostalih veštačkih dodataka pa ukoliko je ne smažete u tom roku - bacite je.

Recept za najukusniju domaću paštetu
Recept za najukusniju domaću paštetufoto: Profimedia

Sastojci:

200 g belog mesa

2 šargarepe

2 bele zeleni

pola celera

1 crni luk

malo senfa

malo pavlake

malo soli

2 kisela krastavčića srednje veličine

Priprema:

Belo meso skuvajte. Ako želite da brzo bude gotovo iseckajte ga na manje kockice i za petanestak minuta je skuvano. U istu posudu stavite i šargarepu, belu zelen, peršun, luk. Kad je kuvano izvadite iz vode i stavite sa sve mesom u blender. Zatim odozgo posolite, dodajte kiseli krastavac, malo senfa, malo pavlake i druge začine po želji.

Uključite blender i blendirajte dok ne postane jednolična masa belkaste boje. Nakon toga prespite u posudu sa poklopcem i stavite u frižider. Kad se stegne biće gotovo identična kao kupovna pašteta, ali neuporedivo hranljivija i zdravija, ali i ukusnija.

Ukoliko vam je mnogo gusto dodajte malo vode u kojoj se kuvalo meso i povrće i razredite je, a zatim i uživajte u fenomenalnom ukusu.

Bonus video:

03:21

EVO ZAŠTO SU PAŠTETE TOLIKO SKUPE U MARKETIMA! Stručnjaci otkrili: Marketingom uspevaju da nam prodaju proizvode po visokoj ceni

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.