FANATASTIČAN RECEPT IZ HRVATSKE SAVRŠEN ZA USKRŠNJI POST: Vrhunske posne bajadere u koje ne ide čak ni šećer
Recept za posne bajadere, Foto: Youtube/ Printscreen/Domaći Recepti

odlična stvar

FANATASTIČAN RECEPT IZ HRVATSKE SAVRŠEN ZA USKRŠNJI POST: Vrhunske posne bajadere u koje ne ide čak ni šećer

Recept za ovu verziju svima omiljenih bajadera će vas oduševiti

Objavljeno: 14:03h

Teško da se može pronaći osoba koja ne voli bajadere, a od istih se ne treba ustručavati ni u vreme Uskršnjeg posta.

Kao i za mnoge poslastice i za njih postoji recept sa sastojcima koji nisu životinjskog porekla. Ne treba ni napominjati da je ova verzija bajadera mnogo manje kalorična.

Hrvatska blogerka Mihaela Brijak Devercovi osmislila je svojevremeno ovaj veganski recept, u koji ne ide čak ni šećer.

Fenomenalan recept za posne bajadere
Fenomenalan recept za posne bajaderefoto: Printscreen/Youtube/Recceptura

Sastojci:

Za koru

1 kašika kakao praha

1 i po šolja lešnika ili badema prethodno potopljenih da odstoje u vodi preko noći

1 šolja suvih urmi

Za krem

2 šolje indijskog oraha ili pinjola

5 kašika kokosovog ulja

1/2 šolje vode

4 kašike agavinog sirupa

1 kašika vanile

Za čokoladnu glazuru

2 kašike kakao praha

1/2 šolje kakaovog maslaca

3 kašike agavinog sirupa ili kokosovog šećera

Priprema

Sameljite krupno bademe, pa im dodajte urme i kakao i miksajte dok se ne sjedini.

Potom smesu stavite na dno kalupa obloženog pek-papirom i dobro utisnute oblikujući koru.

Pomešajte sve sastojke za krem za miksajte dok ne postane gust i gladak.

Time prelijte koru i sve zajedno odložite u frižider.

Zatim otopite kakao maslac na pari, pomešajte to sa ostaim sastojcima i energično mešajte, pa time prelijte krem i vratite u frižider.

Bonus video:

02:15

POST JE BOŽIJI POZIV ZA ZAJEDNIČARENJE SA NJIM G. Petar: Provocira našu slobodu, da se odrekenmo nasušne potrebe hrane!

(Espreso/Glossy/Preneo: V.Š)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.