OVA PORODICA JE MISTERIOZNO NESTALA PREKO NOĆI: Tela žene i dece pronađena ZAKOPANA, pravi HOROR ko je OSUMNJIČEN
Muž osumnjičen da je ubio ženu i decu, Foto: Anthony QuIttot / Starface / Profimedia

užas

OVA PORODICA JE MISTERIOZNO NESTALA PREKO NOĆI: Tela žene i dece pronađena ZAKOPANA, pravi HOROR ko je OSUMNJIČEN

Iako je teško razumeti motive ovog strašnog zločina, sumnja se da je finansijska situacija mogla da bude jedan od razloga

Objavljeno:

U aprilu 2011. godine, cela porodica Dupont de Ligonnes iz francuskog grada Nanta nestala je bez traga. Šta se zapravo dogodilo sa ovom omiljenom i cenjenom porodicom? Radi se o bračnom paru Ksavijeru i Anjes i njihovoj deci Arturu, Tomasu, En i Benoi - nije im bilo ni traga ni glasa.

Nakon što su stvari porodice nestale iz njihovog doma, a kapci na kući ostali zatvoreni, počela je zabrinutost među komšijama. Policija je nekoliko puta obišla kuću, ali ništa sumnjivo nije pronađeno. Tek kada su se pojavila misteriozna pisma sa pričom o tajnom agentu koji radi za američke tajne službe, situacija je postala još zamršenija. Ksavijer, otac, je jedini bio živ i on je tvrdio da je zapravo on tajni agent i da je morao da se priključi programu zaštite svedoka, kao i ostali članovi. Njihovi prijatelji su sumnjali u njegovu priču.

Nakon šeste posete policije, tela majke i njene četvoro dece pronađena su zakopana ispod terase, dok je otac Ksavijer nestao. Istraga je otkrila da su majka Anjes, Artur, En i Beona ubijeni u periodu od 3. do 5. aprila 2011. godine, dok se Ksavijer zadržao u kući nedelju dana nakon ubistva.

Porodica
foto: BORIS HORVAT / AFP / Profimedia

Nakon ubistava, Ksavijer je kontaktirao svog sina Tomasa, dovodeći ga nazad kući pod lažnim izgovorom. Mediji su spekulisali o tome da su otac i sin viđeni zajedno poslednji put večerajući 4. aprila. On je bio zakopan dalje od majke i troje dece. Nakon ubistava, Ksavijer je nestao, a policija ga je poslednji put videla na sigurnosnim kamerama u mestu Roquebrune-sur-Argens.

Iako je teško razumeti motive ovog strašnog zločina, sumnja se da je finansijska situacija mogla da bude jedan od razloga. Nakon smrti oca, Ksavijer je shvatio da je bankrotirao, što je možda bio okidač za ovu tragediju.

Porodica
foto: Céline AGNIEL / AFP / Profimedia

Nakon svega, Ksavijer nikada nije pronađen. Postoje spekulacije da je počinio samoubistvo, dok drugi veruju da je vešto isplanirao beg i da se negde krije, možda čak i započeo novi život u nekoj drugoj zemlji.

Ova misterija i dalje intrigira i ostavlja mnoga pitanja bez odgovora. Porodica Dupont de Ligonnes ostaje upamćena po strašnoj tragediji koja je zauvek promenila njihov grad i šokirala čitavu zemlju.

Čak se i Netflix bavio ovom pričom u prvoj sezoni serijala "UNSOLVED MYSTERIES" u epizodi "House of Terror" (Kuća užasa), a mediji i dalje prenose ovu priču kao jednu od najbizarnijih misterija koja se desila u Francuskoj.

02:40

NISU SVA NESTALA DECA I OTETA Radenković o uvođenju Amber alerta u Srbiju: Ovako sve institucije postupaju u isto VREME

(Espreso/blic žena/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.