MNOGI PADAJU NA TRIKU SA KLIMAVOM STOLICOM NA RAZGOVORU ZA POSAO: ni vas obaraju zbog jedne NAIVNE cake
Ilustracija, Foto: Thinkstock

morate znati!

MNOGI PADAJU NA TRIKU SA KLIMAVOM STOLICOM NA RAZGOVORU ZA POSAO: ni vas obaraju zbog jedne NAIVNE cake

Postoji mnogo neobičnih tehnika kojima se poslodavci služe kako bi testirali potencijalne zaposlene, a neki zbog toga uprskaju razgovor za posao čim uđu u zgradu.

Objavljeno:

Jedna od njih je tehnika koja meri nivo stresa osobe koja pristupa razgovoru za posao i zvuči kao nešto iz neke distopijske TV serije, piše The Mirror.

Ovaj test, za neke mučan, traži od kandidata da mirno sedi na stolici s klimavom nogom. Ideja koja stoji iza ove „okrutne“ strategije je da se kandidat uznemiri tokom intervjua i na kraju se vidi da li je dovoljno hrabar da zatraži drugu stolicu.

Klimava stolica

Jedan čovek je ispričao: „Moj brat je bio u ROTC-ju (program za obuku oficira Oružanih snaga SAD-a, op.a.) i ispričao mi je ovu priču. Kandidat za školu ROTC za nuklearnu energiju sedeo bi na stolici ispred stola službenika koji ga je ispitivao.

U sobi je bila i druga, slična stolica koja je bila sa strane. Stolica ispred radnog stola na kojoj je kandidat sedeo imala je jednu skraćenu nogu tako da bi se osoba koja je sedila na stolici klimala tokom intervjua.“

„Ovim testom hteli su da vide hoće li kandidat biti dovoljno hrabar da na trenutak prekine razgovor i zatraži da zameni svoju stolicu za drugu“, ispričao je, a prenosi Index.

Šta biste vi uradili? Da li bi ste vi zatražili drugu stolicu ili bi vas bilo sramota?

Pišite nam u komentarima.

Bonus video:

02:32

OVI REGIONI SRBIJE SU U NAJVEĆOJ OPASNOSTI OD ZEMLJOTRESA! Profesor geologije otkrio: Znamo koliko će JAKA MAGNITUDA BITI

(Espreso/Krtsraica/A.J./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.