DOKTOR OTKRIO ŠTA SE MOŽE DESITI VAŠEM POLNOM ORGANU AKO GA NE PERETE SVAKI DAN: Malo koji muškarac zna za ovo
Polni organA, Foto: Profimedia

oprez

DOKTOR OTKRIO ŠTA SE MOŽE DESITI VAŠEM POLNOM ORGANU AKO GA NE PERETE SVAKI DAN: Malo koji muškarac zna za ovo

Doktor Suj je upozorio da ako se muški polni organ ne čisti kako treba, osoba može da dobije balanitis.

Objavljeno:

Doktor Suj (31) iz Hertfordšira, izdao je oštro upozorenje muškarcima da pravilno peru svoj polni organ, jer je otkrio strašne posledice ako to ne čine. Ipak, ovo je jedna od tabu tema o kojoj ljudi ne razgovaraju kako između sebe, tako ni sa lekarima dok ne dožive posledice.

Zbog toga je lekar izdao upozorenje muškoj publici šta bi se moglo dogoditi, ako ne vode računa o intimnoj higijeni. Doktor Suj je upozorio da ako se muški polni organ ne čisti kako treba, osoba može da dobije balanitis.

Doktor govori o pravilnom čišćenju muškog polnog organa

Muškarci takođe mogu da dožive bol prilikom mokrenja, proizvode čudan iscedak, krvare ili čak imaju neprijatan miris. U videu, doktor je objasnio kako da polni organ muškarac održava čistim, piše "Dejli star".

Muškarac, Bol, Penis, Polni organ
foto: Profimedia

- Da li ste ikada imali infekciju polnog organa? To se zove balanitis i uzrokuje da vam glava penisa bude crvena i bolna. Video sam nekoliko slučajeva u poslednjih nekoliko nedelja i samo želim da naglasim važnost dobre higijene intimne regije. Obavezno čistite penis svaki dan blagim sapunom bez mirisa. Ovo se odnosi na osobe sa i bez kožice. Ako imate kožicu, nežno je povucite unazad i očistite ispod kako biste sprečili nakupljanje. Zatim ga osušite na vazduhu ili tapkanjem peškirom. Ako vlaga nastavi da se akumulira ispod kožice, to samo povećava rizik od razvoja bakterijskih i gljivičnih infekcija. Ako primetite iritaciju, upalu ili previše smegme, zakažite pregled kod svog lekara opšte prakse - takođe, on savetuje da muškarci svakodnevno peru penis toplom vodom:

- Važno je povući kožicu skroz unazad i oprati ispod kožice koristeći samo vodu ili nežan sapun. Sapuni mogu da iritiraju kožu i povećaju rizik od balanitisa. Ako ste u većem riziku od infekcija, važno je da pravilno osušite penis, kako posle tuširanja, tako i posle odlaska u toalet. Prilično je uobičajeno da dečaci i muškarci idu kod lekara opšte prakse ako imaju balanitis, a lako se leči. U upornim slučajevima, ponekad se može preporučiti obrezivanje.

05:30

SVET U ŠOKU, RONALDO UBRIZGAVA BOTOKS U PENIS! Urolog otkrio za koliko cm se polni organ UVEĆA nakon ove procedure

(Espreso/Republika/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.