EVO KO JE OTAC PREDRAG POPOVIĆ KOJI JE BRUTALNO OPLJAČKAN U SVOM STANU: Lopovi sve PORAZBIJALI I ODNELI pobesnećete
Otac Predrag Popović, Foto: printscreen/ youtube/ Dok anđeli spavaju

PAŽNJA

EVO KO JE OTAC PREDRAG POPOVIĆ KOJI JE BRUTALNO OPLJAČKAN U SVOM STANU: Lopovi sve PORAZBIJALI I ODNELI pobesnećete

Kako je naveo, obijen je crkveni stan, a lopovi su odneli predmete koji imaju emotivnu vrednost.

Objavljeno: 10:16h

Sve je potresla vest da su oopovi opljačkali oca Predraga Popovića i odneli mu vredne stvari poput

"Razvalili su sve, pobacali stvari, razvalili su bravu, povadili sve stvari i pobacali", rekao je otac Predrag.

Kako je naveo, obijen je crkveni stan, a lopovi su odneli predmete koji imaju emotivnu vrednost.

"Od mog dede sat i par prstena. Ostalo ćemo videti kad uviđaj bude gotov. No ni ovo nedelo, verujte, nije poremetilo radost nedeljne liturgije. Neka im Gospod oprosti... Ja već jesam. Hristos Vakrese!", poručio je otac Predrag.

Ovo je njegova biografija

Predrag Popović od oca Duška i majke Smiljane, rođen je 23. decembra 1983. godine u Slavonskom Brodu, gde je i započeo osnovno školovanje. Ratna dešavanja početkom devedesetih godina primoravaju njegovu porodicu na preseljenje u Vrnjačku Banju, gde pohađa osnovnu školu „Popinski borci“. Srednjoškolsko obrazovanje stiče u kraljevačkoj elektrotehničkoj školi „Nikola Tesla“, a nakon toga upisuje Bogoslovski fakultet u Beogradu, gde diplomira na predmetu Pastirska psihologija, kod sadašnjeg patrijarha, a tada vladike Porfirija, na temu „Samoljublje u duhovnom i duševnom životu“.

Najpre je kao veroučitelj službovao u školi „Popinski borci“, potom u OŠ „Akademik Radomir Lukić“ u Miloševcu, da bi, pošto ga je episkop požarevačko-braničevski Ignatije 16. oktobra 2011. rukopoložio u čin đakona – prešao u Svilajnac. Tamo je radio kao katiheta u srednjoj poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika (gde je oformio kabinet za versku nastavu i organizovao takmičenje za učenike koji su u velikom broju pohađali ovaj predmet), a ujedno bio i koordinator verske nastave.

U čin jereja biva rukopoložen 29. jula 2012. godine, a tri dana kasnije po blagoslovu vladike Ignatija dolazi u svoju prvu parohiju- Rakinac sa Radovanjem (opština Velika Plana).Tokom bezmalo šestogodišnjeg službovanja, u ovim naseljima otac Predrag je ostavio dubok trag. Zahvaljujući njegovim velikim ličnim naporima i harizmi, uz pomoć žitelja Radovanja, firmi i privatnih darodavaca, u obnovljenom parohijskom domu u Spomen kompleksu Radovanjski lug zaživeo je muzej vožda Karađorđa, vođe Prvog srpskog ustanka i rodonačelnika dinastije Karađorđevića.

Otac Predrag Popović
foto: Printscreen/Youtube/otac_predrag_popovic

Svečanom otvaranju postavke mnogobrojnih eksponata (12. avgusta 2014.) – dokumenata, vojničkih uniformi i oružja (među kojim je i veliki top iz 1808. godine) iz vremena Prvog srpskog ustanka, repariranog Karađorđevog portreta u prirodnoj veličini (rad Paje Jovanovića), kojom je obeležena i stogodišnjica od izbijanja Prvog svetskog rata, prisustvovale su brojne zvanice, među kojima i članovi Krunskog saveta, vladika Ignatije, predstavnici republičke i lokalne vlasti, verni narod.

Tom prilikom, otac Predrag je uveden u Suvereni Vojni Viteški Red Zmaja , koji je pod pokroviteljstvom princa Vladimira Karađorđevića.U pomenutom kompleksu, povodom 200 godina od ubistva Velikog Vožda, 2017. godine je na očevu inicijativu uz zalaganje lokalne samouprave asfaltiran prilazni put, rekonstruisana rasveta i napravljeni toaleti.

Opsežni radovi izvedeni su i na parohiji u Rakincu: oko crkve je urađen drenažni kanal sa stazom; postavljene su behaton ploče u celoj porti i izbetonirani i popločani prilazi; zamenjena stolarija u crkvenoj sali i domu (koji je priključen na vodovodnu mrežu); kompletno renoviran sveštenički stan i proširene, sređene i opremljene crkvena sala i kuhinja; srušen poljski klozet i napravljen toalet; uređeno osvetljenje u, i van objekata; sredstvima republičkog budžeta je obnovljen spomenik poginulim meštanima u Prvom svetskom ratu; u kapeli Vaskrslog Lazara uvedena voda i urađena česma (fotografije koje pokazuju zatečeno i stanje nakon opsežnih radova možete pogledati u galeriji ispod teksta).

Prvog maja 2018. otac Predrag dolazi u Veliku Planu gde služi pri crkvi Svetih apostola Vartolomeja i Varnave, a biva postavljen i za starešinu crkve Vaskrsenja Svetog Lazara Četvorodnevnika pri kapeli na gradskom groblju.Uz svakodnevne obaveze u parohiji i crkvi, nekoliko godina bavi se uzgojem malina, a uz angažovanje cele porodice uz Božiju milost uspeva da za kratko vreme podigne i zasad borovnica, stižući uz sve to da se posveti i pčelama, koje gaji na Homolju.

Prepoznavši Boga Živoga kao jedinu istinu još u detinjstvu, težeći ka vrednostima koje među njegovim vršnjacima često nisu bile razabrane, već kao srednjoškolac osujetio je planove sekte koja je u Vrnjačkoj Banji plela svoju mrežu sa tendencijom širenja po celoj Srbiji. Decu koja su bila uhvaćena u zamku ove verske sekte preveo je u Crkvu, a nekolicina od njih završili su teološki fakultet. Uzrastajući u Bogu, učio je iz brojnih iskušenja koja mu je život donosio, a bogomdan govornički dar sve nadahnutije koristio za propovedanje jevanđeljske istine, sve sa namerom da probudi i pobudi u ljudima veru i ljubav ka Gospodu.

Tako, u želji da bisere koje njima daje podele sa drugima, na samom izmaku 2019, sa njegovim blagoslovom, njegova duhovna čeda započinju misionarenje putem interneta – objavljujući izgovorene besede posredstvom jutjub kanala OTAC PREDRAG POPOVIĆ.

03:45

OVO SU NAČINI KAKO DA ZAŠTITITE VAŠ AUTOMOBIL OD KRAĐE! Eksperti otkrili koje metode lopovi koriste: Evo šta OBAVEZNO DA URADITE

(Espreso/ /prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.