RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJUKUSNIJU OBROK SALATU ''DŽOZEFINA'': Idealna za svaki dan kao i za sve vrste SLAVLJA
Salata, Foto: Printscreen/ Youtube/ FIT KUCHNIA - Martyna Loch

savršen ukus

RECEPT ISKUSNIH DOMAĆICA ZA NAJUKUSNIJU OBROK SALATU ''DŽOZEFINA'': Idealna za svaki dan kao i za sve vrste SLAVLJA

Obrok salata Džozefina može da se jede i topla i hladna

Objavljeno:

Odličan je izbor za predjelo, ili čak i glavno jelo ako niste previše gladni. Možda će vas zanimati i mediteranska feta salata sa testeninom - brza i lagana. Džozefina salata je ujedno i sočna i hrskava. Evo kako se pravi obrok salata Džozefina!

Sastojci:

500 g pilećeg filea

200 g slatke paprike

200 g čeri paradajza

Listovi 1 zelene salate

40 g soja sosa

4 kašike ulja

2 kašičice limunovog soka

1 kašičica senfa

so i biber po ukusu

Recept za obrok salatu Džozefina

Pržite pileći file

Za obrok salatu Džozefina, pileći file isecite na male komade i prebacite u činiju. Dodajte so, biber, soja sos i ostavite da se mariniraju nekoliko minuta. Na zagrejanom ulju pržite pileći file do zlatno smeđe boje. Slatku papriku očistite od semenki i isecite na kockice.

Pržite paprike

Rukama iskidajte listove zelene salate i stavite ih na tanjir. Čeri paradajz prepolovite, stavite na listove zelene salate, posolite i pobiberite. U istom tiganju gde se pržilo meso pržite papriku 3-4 minuta dok ne omekša. Papriku stavite na listove zelene salate.

Servirajte salatu

Preko svega stavite topli pileći file. Za preliv pomešajte limunov sok, ulje i senf. Prelijte salatu, pospite susamom i mirođijom. Servirajte salatu i uživajte u obrok salati Džozefina!

BONUS VIDEO

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/stvarukusa/L.S./prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.