NAJBOLJI RECEPT ZA SAVRŠENO TESTO ZA PICU KOJE SVAKOME USPEVA IZ PRVE: Hrskava korica, a sredina nikad MEKŠA
Pica, Foto: Printscreen/Youtube/Jazete Paulista

UUH, KAKaV UKUS!

NAJBOLJI RECEPT ZA SAVRŠENO TESTO ZA PICU KOJE SVAKOME USPEVA IZ PRVE: Hrskava korica, a sredina nikad MEKŠA

Neće vam svako otkriti pravi i najbolji način kako da testo za picu bude dovoljno hrskavo, a opet ne previše brašnjavo ili možda žilavo

Objavljeno:

Iako možda mislite da je reč o načinu pečenja, nije, već o pravoj pripremi i cakama koje znaju određene domaćice. Ako spremate uskoro picu, pogledajte ovaj recept i dobro zapamtite sledeći način pripreme.

Sastojci:

250 mililitara vode

70 mililitara ulja

15 grama svežeg kvasca ili 3 do 4 grama suvog

kašikica šećera i soli

500 grama brašna

Recept za testo za picu

Priprema:

U toplu vodu izmrvite kvasac. Dodajte šećer i pola mere brašna. Sve zajedno izmutite varjačom. Ovoj smesi dodajte pola ulja (od navedenog), so i još malo brašna. Sve ponovo izmutite varjačom brzim i što jačim pokretima. Kada formirate testo, dodajte još brašna, a onda opet varjačom sjedinite. Kada se testo sjedinilo pređite rukama, odnosno mesite rukama. Nije potrebno dugo mešanje jer je već testo izrađeno varjačom. Testo treba da bude lepljivo, na kraju ga prelijete ostatkom ulja, premesite i ostavite 30 minuta pokriveno krpom.

Nakon što je testo stajalo, blago ga premesite na pobrašnjenoj radnoj površini. Primetićete da je testo veoma mekano, što znači da će moći lako da se oblikuje. Podelite ga na dva dela, pospite ga brašnom i rukama oblikujte krug, ako je tepsija tog oblika.

Testo razvucite prstima i spustite u tepsiju, pa ga tu dodatno razvučete. Držite testo jednom rukom, a drugom razvlačite. Nakon toga je spremno za filovanje. Filujte po svom ukusu.

BONUS VIDEO

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/republika/Nevena jakovljević/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.