EVO KAKO ULJE DA VAM NE PRSKA DOK PRŽITE HRANU: Ovaj jednostavn TRIK svaka domaćica mora da zna
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

morate znati!

EVO KAKO ULJE DA VAM NE PRSKA DOK PRŽITE HRANU: Ovaj jednostavn TRIK svaka domaćica mora da zna

Mnogi će se iznenaditi koliko je prosto

Objavljeno:

Čišćenje ulja koje je isprskalo kuhinjske elemente i zidove je zaista najmanje zabavan deo posla. I tokom prženja ulje nam može upropastiti garderobu ili nas isprskati po koži. Ako se mučite sa svim navedenim, evo sjajnog trika kojim se možete poslužiti kad sledeći put budete spremali hranu.

Umesto da, kao i obično, sipate ulje u tiganj, pa ga potom stavite na šporet, prazan tiganj najpre dobro zagrejte, a tek kada bude bio vruć, dodajte ulje u njega, dok ne dostigne temperaturu koja je neophodna za prženje (oko 170 stepeni). A pre nego što spustite hranu u tako zagrejani tiganj, malo posolite to ulje koje ste sipali, piše „allrecipes.com“.

ulje
foto: Profimedia

Trik je u tome da u vrelo ulje u tiganju dodate samo prstohvat soli dok se ono ne rasprsne ili stvori mehuriće.

Nemojte dodavati previše, jer ćete pokvariti ukus hrane.

Još jedan savet za smanjenje divlje reakcije vrućeg ulja je da potpuno osušite povrće ili meso koje koristite papirnim ubrusom. Sadržaj vode u hrani koja se meša sa uljem glavni je krivac za iznenadno prskanje koje izaziva nerede – i moguće povrede.

Paniranje i brašnanje vaše hrane takođe može pomoći da se apsorbuje višak tečnosti iz hrane tokom procesa kuvanja, piše „The Daily Meal.com“.

Bonus video:

04:03

Miletić: Izbori u Americi menjaju tok rata - Ako Tramp pobedi, PARKIRAĆE TENKOVE NA GRANICI SA RUSIJOM?

(Espreso/Krstarica/M.O./Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.