POZNATI RUSKU PSIHOLOG OTKRIO ODLIKU EMOTIVNO NESTABILNIH LJUDI: Spremite se da čujete ISTINU, nije ni malo NAIVNO
Foto: Printscreen/Youtube/RTVI Новости

obratite pažnju

POZNATI RUSKU PSIHOLOG OTKRIO ODLIKU EMOTIVNO NESTABILNIH LJUDI: Spremite se da čujete ISTINU, nije ni malo NAIVNO

Poznati psiholog Mihail Labkovski nudi nekoliko korisnih saveta

Objavljeno:

Kada se suočimo s izazovima ili neprijatnostima, brige lako preplavljuju, stvarajući osećaj straha i anksioznosti koji nas udaljava od trenutka u kojem se nalazimo. Time gubimo priliku da u potpunosti uživamo u životu. Kako se osloboditi straha i početi živeti punim plućima?

Poznati psiholog Mihail Labkovski nudi nekoliko korisnih saveta

Fokus na sadašnji trenutak

Umesto beskrajnog analiziranja prošlosti ili preterane brige o budućnosti, važno je usmeriti se na trenutak u kojem se nalazimo. Ono što je prošlo, prošlo je; važno je izvući pouke iz prošlih iskustava i krenuti dalje. Istovremeno, ne dozvolite da vas preterana briga za budućnost paralizuje ili oduzme radost sadašnjeg trenutka.

Strah, Panika, Uznemirenost, Anksioznost, Uplašen, Uplašena, Tenzija
foto: Profimedia

Zdrav način života

Usvajanje zdravih životnih navika može vam pomoći da se osećate snažnije i pozitivnije. Pravilna ishrana, redovno vežbanje i dovoljno sna mogu doprineti vašem opštem osećaju blagostanja i zadovoljstva.

Komunikacija s voljenima

Redovna komunikacija s bliskim osobama može vam pružiti osećaj povezanosti i podrške. Razgovarajte s prijateljima i članovima porodice, delite svoje osećaje i iskustva s njima. To će vam pomoći da se osećate podržano i manje usamljeno.

Živite svoj život

Ne dozvolite da društveni pritisak ili očekivanja drugih ljudi određuju vaše postupke i prioritete. Živite prema vlastitim vrednostima i standardima, fokusirajte se na ono što je važno za vas i ne trošite previše energije na poređenje s drugima.

Postavljanje prioriteta

Rasporedite svoje obaveze i vreme tako da se možete posvetiti onome što je zaista bitno. Razmislite o svojim ciljevima i potrebama, i odredite prioritete prema njima. To će vam pomoći da efikasnije upravljate svojim vremenom i smanjite stres.

Kada se suočite s negativnim mislima ili brigama, pokušajte da ih posmatrate iz perspektive različitih ishoda. Fokusirajte se na pozitivne aspekte i trudite se pronaći rešenja umesto zadržavanja na problemima. Vežbajte kontrolu nad svojim mislima i ponašanjem kako biste postali emocionalno otporniji i samopouzdaniji, a manje nestabilni. Zapamtite, vi imate moć da birate kako ćete reagovati na izazove života.

BONUS VIDEO

01:18

ČESTO SE DEPRESIJA MASKIRA U TELESNE SIMPTOME Dr Đorđević: Nemate snage da ustanete, a sve vreme se osećate krivim! URADITE OVO

(Espreso/zenablic/Selena Ribić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.