NAJKREMASTIJA POSLASTICA IZ DETINJSTVA: Kolač sa jabukama i cimetom - sočan i lagan, recept prost kao pasulj
Parče kolača sa jabukama i cimetom, Foto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

deca će ga obožavati

NAJKREMASTIJA POSLASTICA IZ DETINJSTVA: Kolač sa jabukama i cimetom - sočan i lagan, recept prost kao pasulj

Kolač sa jabukama i cimetom je najkremastija poslastica iz detinjstva, sočan i lagan, a recept je prost kao pasulj

Objavljeno:

Danas je pred nama lep dan, verovatno ga i vi provodite napolju, a čim se vratite kući uletite u kuhinju i spremite jednu poslasticu za vaše najmilije.

Naša kuhinja je jedna od najukusnijih, ali ne može da se porekne i da Turkinje imaju odlične deserte, pa je baš jedan takav kolač - turska princeza.

Najukusniji je, lagan, a sprema se očas posla.

A sada je pred vama još nešto bolje, a to je kolač sa jabukama i cimetom.

Ostavlja bez teksta, čim pojedete jedno parče biće vam jasno i zašto.

Isečene jabuke
Isečene jabukefoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Recept i sastojci:

4 jabuke

3 jajeta, lagano umućena

1/4 kašičice soli

80 ml mleka, malo zagrejanog

1 kašičica praška za pecivo

Jaja u činiji
Jaja u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

3 kašike putera, rastopljenog

1/2 kašičice cimeta

1 kašičica ekstrakta vanile

60 g šećera u prahu

Smesa za kolač sa jabukama i cimetom
Smesa za kolač sa jabukama i cimetomfoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

60 g brašna

Način pripreme:

Zagrejte rernu

Za nevidljivi kolač sa jabukama zagrejte rernu na 180 C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji brzo umutite jaja, mleko, puter i vanilu. Zatim takođe brzo dodajte brašno, šećer u prahu, cimet, prašak za pecivo i so i mešajte dok ne postane glatko.

Prelivanje smese preko jabuka
Prelivanje smese preko jabukafoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Isecite jabuke

Oljuštite i isecite jabuke izuzetno tanko. Dodajte ih u činiju i promešajte da se sve pomešaju sa testom. Prebacite jabuke u tepsiju, malo po malo, nežno poravnavajući sve komade koji vire. Ravnomerno sipajte preostalo testo do vrha kalupa. Prebacite u rernu i pecite 50-60 minuta. Ili dok vrh ne postane zlatno braon.

Kolač sa jabukama i cimetom
Kolač sa jabukama i cimetomfoto: Printscreen/Youtube/ Gurman TV

Pustite da se ohladi i servirajte

Ostavite da se stegne u tiganju 10 minuta, a zatim prenesite na rešetku da se hladi još 15 minuta. Pospite sa malo šećera u prahu i nasecite. Uživajte u nevidljivom kolaču sa jabukama i cimetom.

Bonus video:

00:45

Rašina kuhinja: Kako se sprema kafanska čorba?

(Espreso/Stvar ukusa/L.S./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.