STRUČNJACI OTKRILI KOJI DEO TELA MUŠKARCI NE TREBA DA DA BRIJU: Ženama je to bio AFRODIZIJAK, čim ih osete SVE MOŽE
Ilustracija, Foto: Profimedia

hmm, svačega je nakad bilo...

STRUČNJACI OTKRILI KOJI DEO TELA MUŠKARCI NE TREBA DA DA BRIJU: Ženama je to bio AFRODIZIJAK, čim ih osete SVE MOŽE

Da li muškarci moraju da imaju dlakave pazuhe

Objavljeno:

Taj „prirodni izgled” ženama nije toliko privlačan, ali kako je kada su muškarci u pitanju? Odgovor na ovo pitanje dali su čitaoci portala Men's Health, koji uglavnom smatraju da i muškarci treba da obriju pazuhe.

U anketi su učestvovala 4044 muškarca, a 68 odsto njih je odgovorilo da brije kosu na pomenutom području. Nešto više od polovine, njih 52 odsto tvrdi da brije kosu iz estetskih razloga, a 16 odsto ispitanih muškaraca brije kosu radi vežbanja.

Znoj, Muškarac, Pazuh
foto: Erik Reis / Panthermedia / Profimedia

Profesor sa Univerziteta Harvard Danijel Liberman kaže da je moguće da dlake ispod pazuha služe muškarcima da privlače žene mirisom znoja. Odnosno da je to neki praistorijski instinkt. Ispod pazuha nalaze se apokrine žlezde koje luče znoj.

Ovaj znoj se sastoji od steroida, lipida, proteina i drugih hemikalija koje šalju "informacije". Na primer, vašim precima su možda bile potrebne dlake ispod pazuha da bi sačuvale miris znoja kako bi privukli ženskog partnera.

Tek svaki deseti muškarac tvrdi da nikada nije obrijao pomenute dlačice. Zanimljivo je da nam nauka nije dala tačan odgovor zašto muškarci imaju dlake ispod pazuha. Moguće je da su ove dlake nekada služile za privlačenje žena mirisom znoja, kaže Danijel Liberman, profesor na Univerzitetu Harvard. Međutim, danas to svakako nije slučaj, pa se preporučuje da obavezno obrijete kosu i oslobodite pazuhe.

BONUS VIDEO

01:24

SVI SE PALE NA OVO Neda Ukraden bez dlake na jeziku o muškarcima! Pa otkrila za čime ludi kod jačeg pola: Ovo je najbitnije

(Espreso/večernji.hr/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.