UHAPŠENA POZNATA MANEKENKA, IDE NA ROBIJU!
Ilustracija, Foto: EPA/ARTUR SHWARZ

pretnja bezbednosti

UHAPŠENA POZNATA MANEKENKA, IDE NA ROBIJU!

Kako navodi "Dejli mejl", ona se nalazi u pritvoru u Belgorodu, regionu koji se graniči sa Ukrajinom, gde je poslednjih meseci bilo nekoliko raketnih udara iz Kijeva.

Objavljeno:

Služba bezbednosti Rusije (FSB) uhapsila je manekenku Nadeždu Rosinskaju (27), koja je pomagala ukrajinskim izbeglicama, "zbog pretnje bezbednosti države“. Kako navode strani mediji, njena sestra Elena Egorova je takođe privedena.

Kako navodi "Dejli mejl", ona se nalazi u pritvoru u Belgorodu, regionu koji se graniči sa Ukrajinom, gde je poslednjih meseci bilo nekoliko raketnih udara iz Kijeva.

Manekenka i fotograf Nadežda, poznata i kao Nadin Gajsler, pomogla je ukrajinskim izbeglicama koje su našle u Rusiji. Prikupila je humanitarnu pomoć i omogućila nekim Ukrajincima da se vrate kući.

FSB je istražuje zbog navodnog poziva da finansijski podrži ukrajinsku vojsku i prikupi novac, pišu mediji. Preti joj do sedam godina zatvora ako bude proglašena krivom, rekao je njen advokat Jevgenij Sokolov.

Rusija, Ukrajina, Napad, Rat u Ukrajini
foto: PrintScreen/ Telegram/ Спутњик Србиjа | Sputnik Srbija ✔

Pre godinu dana objavila je dramatičnu sliku svog lica prekrivenog grimiznom bojom kako bi simulirala krv dok je govorila o svojoj muci zbog užasa rata.

"Tela bez dokumenata leže u mrtvačnici, dok njihovi rođaci sa druge strane trake čekaju vesti“, rekla je tada ona.

Takođe je objavila: "Već tri dana deca (izbeglice) ne skidaju džempere i jakne u stanu sa maksimalnim grejanjem. Oni neće tako brzo zaboraviti hladni podrum, ali ne mogu da ugreju dušu".

Prošlog leta pomogla je žrtvama poplave Dnjepra izazvane ruskim uništavanjem hidroelektrane Kahovka.

Vest o pritvoru sestara stiže u trenutku kada ruski parlament razmatra novi zakon koji bi državi dao ovlašćenje da zapleni imovinu ljudi osuđenih za klevetu oružanih snaga.

01:49

SRPSKA MANEKENKA U NAJBOGATIJOJ SVETSKOJ FILMSKOJ INDUSTRIJI! Stanković o mužu, detetu, životu: SLAVE SRPSKE PRAZNIKE!

(Espreso/b92/daily mail/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.