OVO SU 3 RITUALA KOJA SREĆNI PAROVI POŠTUJU SVAKOG DANA: Samo tako vezu održavaju STABILNOM
Ljubav, Foto: Profimedia

pažnja

OVO SU 3 RITUALA KOJA SREĆNI PAROVI POŠTUJU SVAKOG DANA: Samo tako vezu održavaju STABILNOM

Da biste izbegli situaciju u kojoj ćete jedno drugo uzimati zdravo za gotovo, pokušajte da u svoj svakodnevni život uvedete tri rituala srećnih parova

Objavljeno:

Postoje praktični načini da ojačate bilo koju vezu i osigurate srećnu vezu ili brak. Tu spadaju i tri rituala koje parovi u srećnim vezama i brakovima ponavljaju svaki dan.

U ozbiljnim vezama i brakovima uvek postoji ideja o sreći koja će trajati ceo život. Međutim, ono što se često dešava jeste da parovi, čak i oni koji su mislili da im se to nikada neće desiti, počnu da to shvataju zdravo za gotovo.

Iako ima ljudi koji će pokušati da vas ubede da su takve stvari normalne za ozbiljnu vezu ili brak i da je svaka veza osuđena na prolazak strasti, pa i čestih svađa do kraja života, to nije tačno.

Prema mišljenju stručnjaka, prirodno je da u braku ili ozbiljnoj vezi romansa, naklonost, uvažavanje i komunikacija vremenom opadaju, ne zato što parovi prestaju da se vole, već zato što im je previše udobno zajedno.

Međutim, vremenom će uzimanje zdravo za gotovo nekome početi smetati i postati problem. Zato je važno da budete svesni šta radite i da imate plan da negujete sve što je pozitivno u vezi.

Da biste izbegli situaciju u kojoj ćete jedno drugo uzimati zdravo za gotovo, pokušajte da u svoj svakodnevni život uvedete tri rituala srećnih parova:

Par, Ljubav
foto: Profimedia

1. Napravite naviku pozdravljanja

Jedan od važnih trenutaka u svakodnevnom životu je način na koji se pozdravljate. Ako ste dosledni u svojim toplim, iskrenim pozdravima, uživaćete u svakom trenutku kada se ponovo sretnete.

Ako vremenom izgubite naviku pozdravljanja, nestaće i osećaj uzbuđenja.

Zato vratite pozdrave u svoju vezu i budite dosledni. Posle nekog vremena shvatićete da to pozitivno utiče na vašu vezu i bićete uzbuđeni svaki put kada vidite svog partnera.

2. Svaki dan odvojite nekoliko minuta za neprekidnu komunikaciju

Samo dva minuta neprekidne, fokusirane komunikacije mogu biti bolja i važnija za vezu nego da provedete celu nedelju zajedno nefokusirano.

Zato svaki dan odvojite nekoliko minuta za smislen razgovor. Na primer, možete početi da se budite malo ranije kako biste nekoliko minuta posle doručka razgovarali sa svojim supružnikom/partnerom o danu koji je pred vama.

3. Vežbajte ritual uvažavanja svaki dan

Istina je da parovi često uzimaju zdravo za gotovo određene dobre karakteristike svojih partnera. Počinju to da rade vrlo brzo. Jednostavno se desi da prestanu da primećuju sve dobre stvari koje druga strana radi, a sa druge strane se sve više fokusiraju na male mane.

Ako vam se čini da i sami idete u tom pravcu, pokušajte da u svoju dnevnu rutinu uključite ritual uvažavanja. Vežbajte zahvalnost: Kada se za to ukaže prilika, zahvalite svom partneru za sve velike i/ili male stvari koje je učinio za vas tog dana. Naravno, važi i obrnuto.

Nakon nekog vremena, bićete zapanjeni količinom lepih stvari koje radite jedno za drugo tokom dana. Kada to shvatite, takođe ćete postati mnogo tolerantniji prema greškama koje pravite.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Krstarica/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.