ISPLIVAO ITALIJANSKI KALENDAR ZGODNIH SVEŠTENIKA, OVO JE BOLJE I OD GOLOTINJE: Zbog ovih LICA zovu ga NEPRIMERENIM
Kalendar, Foto: Printscreen/ Mlmlovevs.live

paŽnja

ISPLIVAO ITALIJANSKI KALENDAR ZGODNIH SVEŠTENIKA, OVO JE BOLJE I OD GOLOTINJE: Zbog ovih LICA zovu ga NEPRIMERENIM

Međutim, dok neke oduševljava, drugi misle da je ovaj kalendar veoma neprimeren

Objavljeno:

Nazvan "Calendario Romano", ali kako ga češće nazivaju u Italiji, "kalendarom zgodnih sveštenika", lansiran je 2003. godine i godinama je poprimio kultni status, postajući suvenir koji se mora kupit.

Svaki mesec ovog kalendara sadrži crno-belu fotografiju neimenovanog sveštenika. Neki nose sveštenički okovratnik, drugi šešir sa širokim obodom.

Međutim, dok neke oduševljava, drugi misle da je ovaj kalendar veoma neprimeren.

Kalendar
foto: Prinstcreen/ Mlmlovevs.li

Zanimljivo je da većina slika ostaje ista iz godine u godinu, ali to ništa ne utiče na popularnost kalendara, posebno, čini se, među američkim i britanskim posetiocima Večnog grada.

Fotograf koji stoji iza kalendara, Pjero Paci rekao je da su svi muškarci pravi sveštenici, obično snimljeni u Rimu tokom Strasne nedelje.

"Većinu njih srećem na ulicama u Rimu i tražim da ih fotografišem“, rekao je on, dodajući da takođe putuje u Sevilju kako bi uhvatio sveštenike tokom procesije Svete nedelje u španskom gradu. Svrha kalendara je informativna, naglasio je on.

"Da, muškarci dobro izgledaju, ali to je samo proizvod, način da ljudi budu bolje informisani o Vatikanu", rekao je.

Na poslednjim stranicama kalendara nalaze se detalji o istoriji Katoličke crkve, uključujući imena prošlih papa, radno vreme muzeja i druge stvari o kojima turisti u Rimu, posebno stranci, nemaju mnogo znanja.

Važno je naglasiti da kalendar nije zvanično povezan sa Katoličkom crkvom, a Vatikan je pre desetak godina potvrdio da je to "inicijativa privatnika", piše thelocal.

03:50

CRKVA PRIHVATILA MILANKOVIĆEV KALENDAR, SLAVIĆEMO BOŽIĆ 25. DECEMBRA?! Istoričar za Kurir TV: SPC iz ovog razloga ODLAŽE ODLUKU

(Espreso/Telegraf/tamara ilić/prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.