OVO SU NAJČEŠĆI IZGOVORI ZA IZBEGAVANJE INTIMNIH ODNOSA: Evo šta je glavni KRIVAC, nije više ''GLAVOBOLJA''
Foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

auuu!

OVO SU NAJČEŠĆI IZGOVORI ZA IZBEGAVANJE INTIMNIH ODNOSA: Evo šta je glavni KRIVAC, nije više ''GLAVOBOLJA''

Izbegavanje se*sa može biti lična odluka ili rezultat različitih okolnosti

Objavljeno:

Važno je imati otvorenu komunikaciju sa partnerom i poštovati osećanja i granice obe strane. Ako osećate potrebu da privremeno izbegnete se*sualni kontakt, bilo bi iskreno i pošteno podeliti svoje razloge. Međutim, sve je češće korišćenje izgovora.

U nedavnom istraživanju koje je obuhvatilo 4.000 odraslih, otkriveno je da najčešći izgovor za izbegavanje intimnih odnosa više nije „imam glavobolju“ već „previše sam umorna”. Prema izveštaju istraživačkog sajta OnePoll, umor je sada glavni krivac za smanjenje intimnosti među parovima.

Seks
foto: Alistair Heap / Alamy / Alamy / Profimedia

Glavobolja nije više glavni izgovor

- Glavobolja više nije najčešći izgovor. Umor je sada najveći krivac za izbegavanje se*sa. Svi radimo mnogo i brinemo o mnogo stvari i sve to očigledno uzima svoj danak u spavaćoj sobi - rekao je portparol portala OnePoll.

Pravdajući se umorom, svaka peta osoba redovno pronalazi izlaz iz intimnih trenutaka, dok se svaka sedma žali na iscrpljenost, koja je navodno sprečava da uživa u se*su. „Glavobolja” je sada treći najčešći izgovor, a odmah posle nje ide izjava: „Nisam raspoložena”. Drugi razlozi koji se često navode kao bele laži uključuju „Moram da ustanem rano ujutru“ i „Prezauzet sam poslom“, navodi se u izveštaju Metroa.

Muškarci češće koriste izgovore

Istraživanje takođe otkriva da muškarci češće koriste izgovore nego žene, pri čemu 27 odsto to priznaje u odnosu na 18 posto žena. Većina ženskih izgovora je umor, dok tri četvrtine tvrdi da su im partneri dosadni, što im oduzima volju za intimnošću.

Svađa, Seks, Ljubav, Potencija, Libido
foto: Horázný Josef, Štěrba Martin / ČTK / Profimedia

Zanimljivo je da svaki treći muškarac izbegava se*s jer mu partnerka više nije uzbudljiva, a svaka peta žena navodi isti razlog. Istraživanje pokazuje i da se svaka četvrta žena “pretvara da spava” da bi izbegla se*s, kao i svaki peti muškarac. Četvrtina muškaraca priznaje da namerno odlaže odlazak u krevet kako bi izbegli potencijalne predloge za se*s, a jedna od pet žena to priznaje.

Lista izgovora:

Osećam se umorno i mislim da bi trebalo da odmorimo.

Osećam se iscrpljeno zbog obaveza i mislim da bi bilo bolje sačekati vikend ili slobodan dan.

Imam glavobolju i mislim da bi bilo bolje neki drugi dan.

Nisam u pravom emotivnom stanju danas i mislim da bi bilo bolje sačekati trenutak kada ću se osećati bolje.

Moram rano da ustanem.

BONUS VIDEO

04:22

ĆUTE I TRPE! PREKO 20 % ŽENA OSEĆA BOL TOKOM SEKSUALNOG ODNOSA! Retko kad doživljavaju orgazam EVO KOJI SU NAJČEŠĆI RAZLOZI

(Espreso/srecnarepublika/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.