EVO ŠTA OBAVEZNO MORATE URADITI SA BADNJAKOM POSLE BOŽIĆA: Mnogi SRBI prave ovu GREŠKU, a to je čisto BOGOHULJENJE
Badnjak, Foto: Stefan Stojanovic

verovanje

EVO ŠTA OBAVEZNO MORATE URADITI SA BADNJAKOM POSLE BOŽIĆA: Mnogi SRBI prave ovu GREŠKU, a to je čisto BOGOHULJENJE

Kako pravoslavlje nalaže, Badnjak nakon Božića bi trebalo ostaviti negde u prirodi, ali je vrlo bitno na koji način to radite

Objavljeno:

Šta treba uraditi sa badnjakom posle Božića najčešće je pitanje koje se postavlja ovih dana. Svake godine ih viđamo bačene pored kontejnera, verovatno ne zbog lenjosti i nemara, već zato što niko ne želi da njegov badnjak završi u đubretu.

Ne bi ga trebalo ostavljati sa onim dodacima sa kojim se prodaje u supermarketima. Dakle, skinite kesicu sa žitom, mali džak i sve ostale inače suvišne dodatke, i zatim same grane i lišće ostavite u šumi ili u parku.

Badnjak
Badnjakfoto: Stefan Stojanovic

Ostavljati ga sa nepotrebnim dodacima predstavlja veliko bogohuljenje. Nemojte ih ostavljati na betonu, dva koraka od kontejnera, već zadenite, na primer, za neko drvo.

Badnjak simboliše hrast koji su pastiri doneli u vitlejemsku pećinu gde je rođen Isus i koje je pravedni Josif založio da ugreje hladnu pećinu. Varnice koje su poletele u nebo su najavile poseban događaj. Takođe, badnjak je najava Časnog krsta Hristovog, piše Telegraf.

bonus video

02:37

KAD SRBIN ŽELI SREĆU I NAPREDAK, ONDA RADI STVARI PRE SVITANJA! Etnolog za Kurir TV: Badnjak je sveto drvo, ne diramo ga rukama

(Espreso/Zenablic/Marija Brčić/prenela T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.