DANAS SPREMITE SVE ZA SUTRAŠNJU ČESNICU: Baka JELA otkrila svoj RECEPT za BOŽIĆNU POGAČU, evo po čemu je ona ČUVENA
Ilustracija, Foto: Jelajelena Petrovic

recept

DANAS SPREMITE SVE ZA SUTRAŠNJU ČESNICU: Baka JELA otkrila svoj RECEPT za BOŽIĆNU POGAČU, evo po čemu je ona ČUVENA

Baka Jela podelila je najjednostavniji recept za bižićnu česnicu

Objavljeno: 08:39h

Ovaj recept svaka domaćica mora da ima!

Potrebno je:

  • 800 gr brašna
  • 30 gr kvasca
  • 100 ml vode
  • 1 kašićica šecera
  • 1 jaje soli malo
  • 30 ml ulja
  • 300 ml mleka

Priprema:

Izmrviti kvasac dodati šećer u 100 gr šećera. Kad nadodje i zapeni dodati jaje, mleko ulje brašno i so. Zamesitt glatko testo mesiti 5-6 minuta.

Česnica
foto: Jelajelena Petrovic

Ostaviti da odmori 30 minuta pokriveno. Istresti testo na sto i obraditi malo rukama i iseći mali deo a ostali deo razvući u krug i staviti u okruglu tepsiju 22cm obloženu pek papirom.

Česnica
foto: Jelajelena Petrovic

Iseći od ostatka testa uzane trake pa i uviti u valjak i uplesti u pletenicu pa prekrstit pletenicom pogasču. Izmedju stavite figurice po želji. Pokriti da malo poraste i premazati žumancetom.

Česnica
foto: Jelajelena Petrovic

Peći na 200 stepeni 40 minuta pred kraj pokriti folijom da sredina ne izgori Premazite malo maslacom.

Česnica
foto: Jelajelena Petrovic

Hristos Vaskrese!

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Prenosi M.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.