RODILA TROJKE, A KAD IM JE OTAC VIDEO BOJU KOŽE ODMAH JE POČEO DA PLAČE: Prizor mu je ostao UREZAN, bio je ZATEČEN
Par koji je dobio trojke, Foto: printscreen/youtube/National Embryo Donation Center

šok

RODILA TROJKE, A KAD IM JE OTAC VIDEO BOJU KOŽE ODMAH JE POČEO DA PLAČE: Prizor mu je ostao UREZAN, bio je ZATEČEN

Zanimljiva priča ovog bračnog para vas neće ostaviti ravnodušnim

Objavljeno: 10:47h

Slučajni susret, velika ljubav, brak, a onda saznanje koje im je zatreslo tlo pod nogama. "Nećete moći da imate svoju decu", saznali su od doktora. Nakon što su uradili ispitivanja, bilo je jasno da je muškarac sterilan. Ipak, sudbina je za njih imala drugačije planove, pa je s godinama njihova porodica počela da raste nakon što su usvojili dva deteta, a onda je putem VTO žena ostala trudna i rodila troje male dece crne puti. Taj dan njen suprug pamtiće zauvek.

Aron i Rejčel Halbert su radili kao prezbiterijanski misionari kada su se upoznali i zaljubili. Ubrzo su se venčali i počeli da pričaju o deci. Međutim, ubrzo su saznali da Aron ima reproduktivnih probelma. Osećao se krivim i čak je predložio svojoj ženi usvajanje, sa čime se ona nije odmah usaglasila. Ipak, par je ubrzo dobio priliku da usvoji dvoje prelepe dece, pa je Rejčel shvatila da mora da odustane od sopstvenog deteta i pomogne deci kojoj je potreban dom.

Kako je Aron odrastao sa porodicom misionara u Hondourasu, on i Rejčel su usvojili dvoje dece afroameričkog porekla i zavoleli ih kao da su njihova biološka. Iako nisu nameravali da imaju više dece, čuli su preko prijatelja u Misisipiju za Nacionalni centar za donaciju embriona, hrišćansku banku embriona koja 'spasava' višak zamrznutih embriona koji nastaju tokom VTO tretmana. Tada su odlučili da pokušaju sa oplodnjom dva embriona, koja su u sebi takođe nosila afroamerički genetski materijal.

Blizanci, pa trojke

Aron i Rejčl sa bebama
Aron i Rejčl sa bebamafoto: printscreen/Facebook/Aaron Halbert

Nisu dugo čekali kada su čuli radosne vesti. Rejčl je bila trudna. I nosila je blizance. Ipak, tu nije bio kraj iznenađenjima za bračni par iz Misisipija. Jedan embrion se podelio i Rejčl je te 2016. godine rodila trojke.

Kada je dugo očekivane bebe konačno video svojim očima, Aron nije mogao da prestane da plače, a za američki "Vašington Post" izjavio je da će dan u bolnici pamtiti do kraja života.

Rejčel, Albert i njihovo petoro dece
Rejčel, Albert i njihovo petoro decefoto: Printscreen/YouTube/ABCNews

Iako nisu delili isti DNK ili etničku pripadnost sa svojih petoro dece, Halbertovi često ističu da su veoma ponosni što su baš oni njihovi roditelji, iako se na ulici često susreću sa čudnim i ljubopitljivim pogledima.

"Živimo svoj san"

"Mi samo živimo svoj san. Možda ne izgledamo kao prosečna porodica, ali smo zahvalni na svemu. Lepota multietničke porodice je u tome što razlike našu porodicu čine bogatijom i ispunjenijom. To vas podstiče da razmišljate na nov način, menja to kako mislite, govorite, delujete i živite. Postoji nešto lepo i inspirativno u tome da budem jedino belo lice koje sedi i ćaska sa afroameričkim prijateljima dok se moj sin šiša u subotu ujutru", objasnio je Aron svojevremeno za američke medije.

Aron sa bebama u danu koji će zauvek pamtiti
Aron sa bebama u danu koji će zauvek pamtitifoto: printscreen/Facebook/Aaron Halbert

Rejčel je čitav proces i njihovo dosadašnje iskustvo opisala kao "lepo i jedinstveno", a roditeljima koji doniraju svoje embrione se zahvalila na "hrabrosti i nesebičnosti".

BONUS VIDEO:

05:30

Majke i snajke humantirana akcija

(Espreso/Blic Žena/Prenela I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.