OD OVAKVE PROJE MOŽE DA SE RIKNE: Izbacite samo JEDAN SASTOJAK koji Srbi koriste i biće MEKANIJA OD PAMUKA
Praznična proja bez vode, Foto: printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

morate probati

OD OVAKVE PROJE MOŽE DA SE RIKNE: Izbacite samo JEDAN SASTOJAK koji Srbi koriste i biće MEKANIJA OD PAMUKA

Od svega par sastojaka pripremite savršen praznični obrok za celu porodicu

Objavljeno: 09:47h

Domaćice obožavaju da spremaju proju, bilo da je prazna ili sa nekim dodatkom uvek bude ukusna. Baka Jela ovog puta sa nama deli recept proje bez vode, koja se jede viljuškom.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 50 ml ulja maslinovog
  • 200 ml jogurta
  • 100 gr hlebnog brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 k.k. praška za pecivo
  • 1 lonče od 200 gr kukuruznog brašna
  • 2 struka mladog luka/perje/
  • 200 gr sira
  • malo soli

Priprema:

Pomešana smesa spremna za pečenje
Pomešana smesa spremna za pečenjefoto: printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Umutiti jaja dodai ulje, jogurt, hlebno brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Jedan od ključnih sastojaka mladi luk
Jedan od ključnih sastojaka mladi lukfoto: printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Dodati kukuruzno brašno seckan luk i izdrobljen sir. Sve polako izjednačiti.

Presek Baka Jeline proje
Presek Baka Jeline projefoto: printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Pleh od 24 cm obložiti pek papirom i malo premazati uljem i sipati i rasporerditi smesu. Rerna mora biti ugrejana na 210 stepeni C, pa peći projaru da dobro porumenia oko 45 minuta.

Servirana proja
Servirana projafoto: printscreen/youtube/Jelajelena Petrovic

Potpuno ohladiti pa služiti. Premekana je mekša od biskvita.

Prijatno!

03:31

OVO JE RECEPT ZA PRAVE SREMAČKE SALČIĆE! Posebnu slast im daje NEOBIČAN SASTOJAK po kome su ovi kolačići dobili ime

(Espreso/I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.