KRISTINA RODILA ZDRAVU BEBU, KAD JE DOKTOR VIDEO OSTAO JE ZAPREPAŠĆEN: Zbog OVOG na LICU nije znao ŠTA GA JE SNAŠLO
Beba sa širokim osmehom, Foto: Printscreen/Instagram/cristinakylievercher_

šok

KRISTINA RODILA ZDRAVU BEBU, KAD JE DOKTOR VIDEO OSTAO JE ZAPREPAŠĆEN: Zbog OVOG na LICU nije znao ŠTA GA JE SNAŠLO

Kada su doktori novopečenim roditeljima predali Ajlu po prvi put, oboje su se iznenadili širokim ustima svoje bebe - izgledala je kao da se neprestano široko osmehuje

Objavljeno: 13:02h

Kristina Verker i Blejz Muča su australijski bračni par - imaju ćerkicu Ajlu Samer i sinčića Sonija Kaija; danas žive srećan i ispunjen život bez mnogo problema, ali krajem 2021. prošli su kroz veliku dramu. Naime, Kristina je tada rodila njihovo prvo dete, malenu Ajlu, a iako je na ultrazvuku izgledalo kao da je sve u redu i devojčica jeste bila potpuno zdrava kada se rodila, ostali su iznenađeni njenim izgledom. Rođena je sa stanjem koji lekari nisu odmah mogli da razumeju.

Kada su doktori nivopečenim roditeljima predali Ajlu po prvi put, oboje su se iznenadili širokim ustima svoje bebe - izgledala je kao da se neprestano široko osmehuje.

Stanje bebe je bilo toliko neobično da im je medicinsko osoblje reklo da nikada nisu videli ništa slično. Ubrzo je utvrđeno da devojčica ima bilateralnu makrostomiju, izuzetno redak poremećaj pri kome se granice usana nisu pravilno spojile tokom formiranja u materici.

"U tom trenutku to je bio veoma očigledno jer je Ajla bila tako sićušna. Šokirali smo se i zabrinuli. Ni Blejz ni ja nismo znali da ovo stanje postoje i nismo nikada sreli nekoga ko je rođen sa makrostomijom. Tako da je to bio veliki šok", istakla je Kristina.

Inače, jedna studija je pokazala da je prijavljeno samo 14 slučajeva ikada poput Ajlinog. Upravo zato, lekarima je bilo potrebno vreme da dođu do prave dijagnoze.

"Sve je bio još strašnije jer je doktoru trebalo nekoliko sati da nam da odgovor. U bolnici nisu dovoljno znali o tako retkom stanju. Sve o čemu sam kao majka mogla da razmišljam jeste da li sam ja negde pogrešila tokom trudnoće", priča Kristina, koja je posle nekoliko dana genetskih testova dobila informaciju da je taj problem bio potpuno van njihove kontrole.

Ova Ajlina karakteristika nije bila samo jednostavni problem estetske prirode; ona je doprinela i da beba ima problema sa hranjenjem i zadržavanjem hrane u ustima. Zbog uticaja koji ima na funkcionalnost lica, pacijentima sa makrostomijom se savetuje operacija kako bi mogli da obavljamo normalne dnevne zadatke.

Malena Ajla je na kraju uspešno operisana, a nedavno je napunila dve godine i zaista je prelepa, simpatična devojčica! Mama Kristina redovno deli njene fotografije i snimke na društvenim mrežama, a dobija pregrtš komentara podšrke.

01:30

DŽIN BEBA ĆE PRAVO IZ PORODILIŠTA U ŠKOLU Pavle se rodio sa 6,5 kila, iznenadio ceo Gornji Milanovac, doktora i rođenu majku

(Espreso/blic žena/Stefana Pavlović/Prenela P.V.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.