OVAJ ZNAK KOJI SE JAVLJA NOĆU NAJAVLJUJE SRČANI UDAR: Ako ovo OSETITE dok spavate, hitno po DOKTORA, NEMATE VREMENA
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

OVAJ ZNAK KOJI SE JAVLJA NOĆU NAJAVLJUJE SRČANI UDAR: Ako ovo OSETITE dok spavate, hitno po DOKTORA, NEMATE VREMENA

Neki simptomi mogu da nam pomognu da predupredimo mnoge zdravstvene posledice, a kada je u pitanju „kardio alarm“ ne čekajte da se pojavi još neki put da bi bili sigurni da se stvarno nešto dešava, već odmah potražite lekarsku pomoć

Objavljeno:

San je neophodan zdravlje i blagostanje. Nedostatak sna ili kvalitetan san noću može da nas učini umornim i nesposobnim da funkcionišemo kako treba. Ako nesanica potraje neko vreme, to povećava rizik od nekoliko zdravstvenih problema, kao što su dijabetes i moždani udar. Takođe može povećati verovatnoću da ćemo dobiti na težini i da patimo od depresije.

Osim što utiče na naše zdravlje, san može biti i pokazatelj našeg zdravlja. U nekim slučajevima, loš san noću može signalizirati apneju u snu. Ali prema UCLA Health, problemi sa spavanjem takođe mogu biti znak srčanih bolesti.

Neki simptomi mogu da nam pomognu da predupredimo mnoge zdravstvene posledice, a kada je u pitanju „kardio alarm“ ne čekajte da se pojavi još neki put da bi bili sigurni da se stvarno nešto dešava, već odmah potražite lekarsku pomoć.

spavanje
foto: Profimedia

„Srčane bolesti mogu uticati na vašu sposobnost spavanja na suptilne načine. Ljudi sa kongestivnom srčanom insuficijencijom često imaju problema sa zaspanjem, a to se dešava zbog kratkog daha uzrokovanog bolešću“, objašnjava UCLA Health.

Kratkoća daha se često pogoršava kada ležite. Medicinski izrazi za ove tegobe su ortopneja, otežano disanje u ležećem položaju i paroksizmalna noćna dispneja, buđenje iz sna sa osećajem nedostatka vazduha.

Ako osetite ovaj simptom, možete posumnjati da patite od nesanice, što dovodi do toga da se osnovni uzrok ne leči. Ostali znaci srčanih bolesti uključuju bol u grudima i kratak dah, prenosi index.hr.

05:57

KAKO SE REŠITI NESANICE? Sertifikovani trener spavanja otkrila šta OBAVEZNO IZBEGAVATI ako želimo miran i kvalitetan san

(Espreso/Danas online)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.