OMILJENA VODITELJKA VESTI PREMINULA U 42. GODINI: Sve se desilo IZNENADA, kolege SKRHANE BOLOM I NEVERICOM
Voditeljka preminula od izenandne smrti, Foto: Printscreen/Instagram/Emily Matson News

paŽnja

OMILJENA VODITELJKA VESTI PREMINULA U 42. GODINI: Sve se desilo IZNENADA, kolege SKRHANE BOLOM I NEVERICOM

Njene kolege su skrhane njenom iznenadom smrću. Postoji čak 12 razloga zbog čega se može desiti iznenadna smrt.

Objavljeno: 14:21h

Omiljena voditeljka vesti Emili Matson preminula je u 42. godini. Ona je radila za Erie News Now gotovo 20 godina, navodi Lilly Broadcasting u izjavi, prenosi "Njujork post".

- Teška srca smo saznali da je preminula naša voljena voditeljka vesti Erie News Now Emily Matson - rekla je matična kompanija u izjavi objavljenoj na web stranici i dodaju:

- Emili je bila svetlo u našoj redakciji, a vesti je govorila puna strasti i ljubavi koju je gajila prema zajednici Erie i severozapadnoj Pansilveniji. Mnogo smo je voleli i naša srca su uz porodicu Matson i njenog supruga Rajana.

sveće, Sveća
foto: Profimedia

Njene kolege su skrhane njenom iznenadom smrću. Postoji čak 12 razloga zbog čega se može desiti iznenadna smrt.

1. Srčani zastoj

Problemi sa srcem, uključujući iznenadni srčani zastoj, su uzrok velikog dela iznenadne smrti. Procenjuje se da se 15 - 20 odsto svih smrtnih slučajeva u svetu može se pripisati iznenadnoj smrti. Srčani problemi koji mogu da uzrokuju smrt u snu je srčani udar, srčana aritmija i iznenadni srčani zastoj.

2. Moždani udar

Kada neko doživi moždani udar, krvni ugrušak blokira dotok krvi u mozak, što dovodi do smrti moždanih ćelija. Prema UK Stroke Association, 1 od 7 moždanih udara događa se tokom spavanja, piše "AED leader".

3. Opstruktivna apneja za vreme spavanja

To je faktor rizika sam po sebi. Osobe s opstruktivnom apnejom prestaju da dišu 5 do 30 ili više puta po satu dok spavaju i imaju više od 2,5 puta veću verovatnoću da će doživeti iznenadnu srčanu smrt između 12 i 6 sati u odnosu na opštu populaciju.

Ako se ne leči, apneja za vreme spavanja povećava rizik od zatajenja srca, moždanog udara, koronarne bolesti srca i srčanih aritmija. Prema Nacionalnoj komisiji za istraživanje poremećaja spavanja, više od 38 000 ljudi u Sjedinjenim Državama svake godine umre od srčanih bolesti koje su se iskomplikovale apnejom za vreme spavanja.

Drugi uzroci umiranja u snu

Problemi sa srcem, moždani udar i apneja za vreme spavanja su tri najčešća uzroka umiranja u snu. Međutim, postoji nekoliko drugih razloga zašto se neko ne probudi, a to su: problemi sa plućima, oni koji imaju napade u snu zbog čega mogu preminuti od niskog nivoa kiseonika u krvi, poremećaju spavanja, gušenje u snu, ako se neko predozira sedativima ili uguši.

Takođe, od uzorka je izdvojeno i upotreba narkotika jer mogu uzrokovati depresiju disanja, što dalje dovodi do zastoja disanja i srčanog zastoja ako se ne leči.

Nakupljanje ugljen monoksida u vazduhu tokom isparavanja može uzrokovati smrt u snu.

Takođe, ugroženi su i oni koji dugo spavaju, a može se desiti i gušenje kod beba koje je poznato kao sindrom iznenadne smrti dojenčadi (SIDS).

00:08

Prva voditeljka slagalice

(Espreso/Republika/N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.