"IMAM 35 GODINA I NIKADA NISAM IMAO INTIMNE ODNOSE!" : Evo šta su mu STRUČNJACI rekli da mu sledi
Ilustracija, Foto: Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia / Profimedia

savet

"IMAM 35 GODINA I NIKADA NISAM IMAO INTIMNE ODNOSE!" : Evo šta su mu STRUČNJACI rekli da mu sledi

Nije imao odnose, a ima 35 godina

Objavljeno:

Muškarac koji nije imao intimne odnose "otvorio je svoju dušu" i zatražio javno pomoć.

Svi mi se razlikujemo po uverenjima, razmišljanjima i načinu života. Ona se svakodnevno "prelivaju" na naše aktivnosti, odnose sa ljudima, posao, ljubav, pa i intimne odnose. I dok neko u dvadesetim proživi "sve i svašta", eksperimentiše sa partnerima i upoznaje svoje telo, drugi su ipak rezervisani po tom pitanju, pa tek u kasnijim godinama okuse po prvi put određene stvari.

Jedan 35-godišnji samac se susreo sa ovim drugim scenarijom. U svojoj anonimnoj ispovesti javno je "otvorio dušu" i zatražio pomoć.

"Ja sam 35-godišnji samac koji je živeo prilično ograničeno kada je u pitanju intimno iskustvo. Naravno, zezao sam se, ali uglavnom je bilo oralno. Nikada sebi nisam dozvolio da imam više partnera ili da istražujem bilo koje druge oblasti svoje se*sualnosti. Voleo bih da se oslobodim ovih okova. Muškarac u 30-im i 40-im godinama koji želi ovakvu vrstu 'oslobođenja' smatra se nezrelim i očajnim nažalost", započeo je svoju ispovest muškarac na popularnom forumu.

Seks, Svađa
foto: Anna Bizon / Alamy / Alamy / Profimedia

Ubrzo je usledio odgovor stručnjaka, ne samo njemu, već i svim muškarcima koji se susreću sa ovakim problemom.

"Primamo poruke i pritiske koji proizilaze iz kulture. Ali ove poruke variraju u zavisnosti od kulture dolaze. Poenta je da postoji mnogo poruka. Ljudima može biti nemoguće da se odupru određenim, na primer onima koje utiču na njihovu egzistenciju ili sposobnost da ostanu na dobrom glasu sa članovima porodice. Ne dozvolite da vam na putu stane vaša percepcija o tome šta bi trebalo da radite u bilo kom uzrastu", savetuju stručnjaci rubrike "How to do it".

U svakom slučaju, važno je osloboditi se stigme, ne obazirati se na to šta će drugi ljudi misliti i govoriti. Takođe, važno je raditi na samopouzdanju i ukoliko ne možete sami da se izborite sa ovim problem, ne libite se da potražite pomoć stručnjaka.

Bonus video:

02:10

SEKSOLOG ZAPLAKAO KAD JE VODITELJ SPOMENUO ČIPS SA UKUSOM VAGINE: Šok u emisiji uživo, evo šta se desilo

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.