EVO ZAŠTO MUŠKARCIMA OPADA KOSA: Ovo je GLAVNI KRIVAC, konačno je otkrivena PRAVA ISTINA
KosaS, Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

EVO ZAŠTO MUŠKARCIMA OPADA KOSA: Ovo je GLAVNI KRIVAC, konačno je otkrivena PRAVA ISTINA

Ova nasledna osobina uzrokovana je genetskom osetljivošću na nusproizvod testosterona koji se zove dihidrotestosteron (DHT)

Objavljeno:

Prema Američkom udruženju za gubitak kose otprilike 25 procenata muškaraca koji imaju naslednu ćelavost počinje da gubi kosu pre 21. godine. Do 35. godine, otprilike 66 procenata muškaraca će iskusiti određeni stepen gubitka kose, a do 50. godine otprilike 85 odsto muškaraca imaće znatno tanju kosu. Šta uzrokuje ćelavost kod muškaraca? Muška ćelavost je često genetska i dešava se usled naslednog stanja poznatog kao androgena alopecija, poznatijeg kao ćelavost kod muškaraca.

Prema pomenutom udruženju za gubitak kose, 95 posto gubitka kose kod muškaraca uzrokovano je androgenom alopecijom. Ova nasledna osobina uzrokovana je genetskom osetljivošću na nusproizvod testosterona koji se zove dihidrotestosteron (DHT).

Gubitak kose, Opadanje kose, Kosa
foto: Profimedia

Folikuli dlake koji su osetljivi na DHT imaju tendenciju da se vremenom smanjuju. Kako se pogođeni folikuli dlake smanjuju, životni vek svake dlake postaje kraći. Na kraju, pogođeni folikuli prestaju da proizvode kosu, ili barem onu vrstu kose na koju su se muškarci navikli.

01:37

EMOTIVNO SAM NESTABILNA, KADA ČUJEM PRIJOVIĆKU OTPADNU MI KOSA I GAĆE! Edita šokirala: Tea je bezobrazna, ŽELIM DA JE GLEDAM

(Espreso/Magazin novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.