RECEPT ZA TORTU AFRIKA ĆE VAS ODUŠEVITI, SLATKO UŽIVANJE SE TOPI U USTIMA: Još bolje je što se pravi BEZ BRAŠNA
Torta afrika, Foto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

poslastica

RECEPT ZA TORTU AFRIKA ĆE VAS ODUŠEVITI, SLATKO UŽIVANJE SE TOPI U USTIMA: Još bolje je što se pravi BEZ BRAŠNA

Ova poslastica vam štedi vreme pripreme i pranja sudova jer se kora i fil prave od iste smese

Objavljeno:

Izuzetan spoj mekoće kora i bogatog kremastog fila torte Afrika pruža harmoniju ukusa koji mame nepce i bude sva čula. Ova torta nije samo obrok, već doživljaj - putovanje kroz slatke nijanse koje se stapaju u jedinstvenu simfoniju zadovoljstva.

Sa 18 jaja kao osnovom, ova poslastica se uzdiže iznad jednostavnih kolača, a pošto se kore i fil prave od iste smese, mogu da je pripremaju i početnici u kuhinji.

Kombinacija prah-šećera, putera (koji može biti zamenjen margarinom), i čokolade za kuvanje stvara temelj za kremasti fil. Dodatak mlevenog keksa daje posebnu teksturu i dodatnu dimenziju ukusa, stvarajući savršenu ravnotežu između hrskavosti i mekoće.

Torta koju ćete pojesti za tren
Torta koju ćete pojesti za trenfoto: Printscreen/Youtube/Grofastična kuhinja

Dok se kore stapaju sa filom, a šlag obavija svaki centimetar, Torta Afrika postaje više od recepta - postaje priča koja se pripoveda putem mirisa i aroma. Ukrasite je po želji kako biste uneli dodatnu notu ličnog pečata, stvarajući vizuelno remek-delo koje se uklapa sa njenim neodoljivim ukusom.

Vreme pripreme:

80 minuta

Sastojci

18 jaja

500 g prah-šećera

500 g putera (može i margarin)

600 g čokolade za kuvanje

300 g mlevenog keksa

500 ml slatke pavlake

Spremanje torte Afrika je prelako
Spremanje torte Afrika je prelakofoto: Printscreen/Youtube/ Sherpica Recipes

Priprema

1. Čokoladu istopite na pari i prohladite.

2. Umutite 18 žumanaca sa šećerapm, a potom dodajte umućen puter i čokoladu.

3. Posebno umutite 18 belanaca (bez šećera) i pažljivo ubacite u smesu sa čokoladom.

4. Dodajte mleveni keks i dobro promešajte.

4. Za tri kore odvojite malo manje od polovine smese, a ostatak čuvajte za fil.

5. Pecite odvojeno kore u tepsiji dimenzija 35x25 cm. Za jednu koru ide otprilike 13 kašika smese za kore. Pecite 10 minuta na 190 stepeni.

6. Umutite pavlaku u šlag.

7. Kad su gotove kore, filujte ovim redom: kora-fil-šlag dok ne utrošite sve.

8. Na kraju ukrasite po želji, ova s naše slike ima čokoladni ganaš.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.