STARE NEMICE PRAVE NAJKREMASTIJU TORTU ZA PRAZNIKE: "Nemačka krtica" - recept iz starinske sveske
Parče torte nemačka krtica, Foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

ovo je bomba

STARE NEMICE PRAVE NAJKREMASTIJU TORTU ZA PRAZNIKE: "Nemačka krtica" - recept iz starinske sveske

Stare Nemice za praznike prave tortu "Nemačka krtica" koja je jedna od najkremastijih po receptu iz starinske sveske

Objavljeno:

Osim što su slave u Srbiji uveliko počele, mnoge žene razmišljaju i šta da spremaju za praznike koji su nam sve bliži.

Osim originalne ruske salate koja ne može da se izostavi na trpezi, mekane kiflice, mimoza, rolati... pa sve do ukusne sarme, tu su naravno i neodoljive poslastice.

Naše žene ih prave na najbolje načine, ali sada ćete videti kako stare Nemice prave najkremastiju tortu koja nosi naziv "Nemačka krtica".

Bogata, raskošna, kremasta...

Idealna za te dane, a sigurno će i porodica uživati dok je slatko jede.

Jaja i vanilin šećer u činiji
Jaja i vanilin šećer u činijifoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Recept je tu, a izdvojeni su i sastojci:

½ limuna

4 jaja

2 banane

189 grama šećera

Pravljenje kore za tortu Nemačka krtica
Pravljenje kore za tortu Nemačka krticafoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

3 kašike učvršćivača za šlag

125 grama margarina

600 g slatke pavlake

3 kašike vanilin šećera

110 g narendane čokolade

50 grama brašna

100 g mlevenih badema

20 grama kakaa u prahu

Kora za tortu Nemačka krtica u plehu
Kora za tortu Nemačka krtica u plehufoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

1,5 kašičica praška za pecivo

Priprema je ispred vas:

Zagrejte rernu na 180 °C. Pleh obložite papirom za pečenje. Istucite belanca sa malo šećera u čvrst sneg. Margarin penasto izmešajte sa malo šećera i vanilin šećerom.

Malo-pomalo umešajte žumance. Umešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i mlevene bademe da dobijete glatku smesu. Umešajte tučeni sneg od belanaca i dodajte malo čokoladnih strugotina.

Fil za tortu Nemačka krtica
Fil za tortu Nemačka krticafoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Prebacite testo u kalup i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 °C oko 30 minuta.

Ostavite da se potpuno ohladi.

Nožem zasecite oko ruba biskvita kako biste oblikovali prsten od torte širine oko 2 cm. Kašikom izdubite središte biskvita oko 1 cm duboko.

Kašičicom izmrvite kolač u posudu.

Filovanje torte Nemačka krtica
Filovanje torte Nemačka krticafoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Umutite slatku pavlaku sa učvršćivačem, vanilin šećerom i ostatkom šećera. Umešajte ostatak čokoladnih strugotina.

Banane oljuštite, prerežite po dužini napola i pokapajte limunovim sokom.

Banane preko fila
Banane preko fila foto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Na izdubljeni biskvit rasporedite narezane banane i premažite ih slatkom pavlakom.

Kašikom izmrvite komade torte na vrh.

Torta Nemačka krtica na tacni
Torta Nemačka krtica na tacnifoto: Printscreen/Youtube/ Silvana's Kitchen

Ostavite tortu da se ohladi u frižideru najmanje jedan sat.

Bonus video:

07:33

Lenja pita - Zaboravljena jela Srbije

(Espreso/Stil, Lana Vidović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.