UŽIVAJTE U OMILJENOM NAMAZU I ZA VREME POSTA: Recept za POSAN majonez domaćice uveliko zapisuju u svoje sveske
Majonez, Foto: Printscreen/youtube/Bokinakuhinja

nema prostijeg recepta

UŽIVAJTE U OMILJENOM NAMAZU I ZA VREME POSTA: Recept za POSAN majonez domaćice uveliko zapisuju u svoje sveske

U vreme posta domaćice se dovijaju da naprave posna jela koja neće nimalo zaostajati za mrsnim i ukusnim specijalitetima

Objavljeno:

Zato je osmišljena čak i posna verzija majoneza, čija je osnova skrob - odnosno kuvani krompir. Skrob omogućava da namaz bude gust poput paštete, ulje popravlja teksturu, a ostali dodaci poput jabukovog sirćeta, soli, bibera i senfa su zaduženi za poboljšanje ukusa. Već postoje razni recepti za posni majonez, a njihova prednost je u tome što ćete ga spremiti prosto i brzo, a po ukusu nimalo ne zaostaju za standardnim majonezom s jajima.

Budući da je vereme slava i praznika, majonez će vam i ove zime biti potreban za salate i slane torte, a evo tri načina da ga pripremite dok se odričete od hrane životnjiskog porekla. pravite posnu rusku salatu ili pak neku drugu salatu koju ćete preliti ili povezati.

Posni majonez od krompira

Sastojci:

2 krompira

kašičica senfa

limunov sok

kašika belog vina

200 ml ulja

so

biber po ukusu

Priprema: Krompir skuvajte u ljusci, ohladite ga, oljuštite i propasirajte. Dodajte senf, biber, limunov sok i so, pa sve dobro promešajte. Dodajte jedan decilitar vode, promešajte i počnite da lagano mutite mikserom. Dodajte polako ulje. Kada dobijete gust sos, sipajte kašiku belog vina i promešajte. Napomena: kao i tokom mućenja majoneza koji se priprema sa jajima i za posni majonez potrebno vam je mnogo strpljenja kako bi se sastojci lepo sjedinili.

BONUS VIDEO

01:12

DA LI ZNATE ŠTA SU POPECI? Specijalitet koji će svi ukućani voleti, RECEPT NIKADA LAKŠI: Porodica kuvanjem zaradila 10.000 dinara

(Espreso/24sedam/Z.A.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.