DODAJTE OVAJ SASTOJAK KADA PRŽITE RIBU I IZGUBIĆE NEPRIJATAN MIRIS: Trik koji mora da zna SVAKA DOMAĆICA
Prženje ribe, Foto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

sjajno

DODAJTE OVAJ SASTOJAK KADA PRŽITE RIBU I IZGUBIĆE NEPRIJATAN MIRIS: Trik koji mora da zna SVAKA DOMAĆICA

Ako želite da ispržite savršeno ukusnu ribu, onda obavezno u tiganj dodajte i namirnicu koja će joj neutralisati miris

Objavljeno:

Počeo je Božićni post, a sve dok traje moramo da vodimo računa šta će se naći na trpezi. Mnogi misle kako moraju da se odreknu omiljene hrane, ali to nije istina, jer sada gotovo svaka mrsna namirnica ima i svoju posnu zamenu.

A osim posta počela je i sezona slava, a u ovom periodu svinjsko pečenje menja riba. Ako želite da oduševite goste, treba da naučite da je spremate savršeno. Ribu nije teško pripremiti bilo da ste ljubitelj morske ili rečne ribe.

Prženje ribe
Prženje ribefoto: Printscreen/Youtube/ivanalalicki

Takođe, kod nas sveža riba nije toliko česta, pa ako koristite smrznute filete ili celu ribu samo je pravilno odmrznite pre upotrebe. A sada dolazimo i do trika za prženje. Već smo naglasili da je riba jednostavna za pripremu, ali može da se desi da bude žilava ili da ima neprijatan miris ili ukus. Ako želite da budete sigurni da će uvek ispasti savršeno morate da dodate jednu namirnicu u tiganj.

U tiganj sipajte 100-125 ml mleka, pa kada se malo zagreje dodajte ribu. Prženje u mleku je čini mekanom i ovaj napitak upija neprijatne mirise, pogtovo rečne ribe.

Bonus video:

02:40

LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji Majke i snajke: Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.