OVIH 5 STVARI U KUĆI PRLJAVIJE SU OD DASKE NA WC ŠOLJI: Ovo je LEGLO bakterija i VIRUSA, dobro ih OČISTITE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/HowToTop

MORATE ZNATI

OVIH 5 STVARI U KUĆI PRLJAVIJE SU OD DASKE NA WC ŠOLJI: Ovo je LEGLO bakterija i VIRUSA, dobro ih OČISTITE

Ove stavri u kući prljavije su od daske na WC šolji

Objavljeno:

Evo kojih 5 stvari mogu da budu leglo bakterija i prljaviji od wc šolje:

1. Dečije auto sedište – Iako svi razmišljaju o autosedištu kroz sočivo bezbednosti, ovaj deo automobila može da sakupi mnogo klica. Kao roditelj već znate da je dete stalno u pokretu, a deca stalno nešto grickaju i prosipaju. Britanci su sproveli studiju kako bi otkrili koliko su sedišta u automobilu zaista prljava. Uzeli su 20 autosedišta i otkrili da se na njima nalazi u proseku 100 bakterija i gljivica, uključujući Ešerihiju Koli i Salmonelu, koje mogu izazvati razne bolesti. Poređenja radi, u toaletu se nalazi 50 bakterija i gljivica na istoj površini, što znači da ne bi bilo loše očistiti i taj deo automobila.

2. Pametni telefoni, tabletiVaš mališan voli da stavlja svoje male prste na mamin tablet i isprobava kako to funkcioniše, ali budite oprezni. Samo stavite tablet na svetlo i primetićete mrlje na njemu. U jednoj studiji uporedili su 30 tableta, 30 pametnih telefona i dasku za toalet i pronašli mnogo više stafilokoka na tabletu i telefonu nego na sedištu.

huawei, telefon, pr
foto: Tamara Trajković

3. Tepih – Sva deca vole da se igraju na podu, ali da li ste znali da skoro 700 puta više bakterija živi na tepihu nego na dasci toaleta. To uključuje uobičajene bakterije, ali i Ešerihiju koli, Stafilokoke i Salmonelu. Možda ne bi bilo loše da zabranite hodanje u cipelama u stanu.

4. Ručke/Kvake u kupatilu i kuhinji Sigurno se trudite da redovno čistite svoje kupatilo, a keramičke pločice koje sijaju samo pokazuju da vam je stalo do zdravlja vaše porodice. Međutim, ručke su stalno u upotrebi i mogu ih zaboraviti čak i najbolji čistači. Vaše ručke u kupatilu imaju 21 puta više bakterija nego daska za toalet, dok vaša kuhinjska slavina ima 44 puta više bakterija od toaletne daske – sve pomešano sa hranom i često se radi mokrim rukama. Redovno čistite ručke.

5. Torba za presvlačenje Istraživači su otkrili da je torba za presvlačenje tri puta prljavija od kancelarijske toaletne daske. Najviše bakterija je na ručkama, pa ne bi bilo loše da povremeno prebrišete te delove torbe.

Bonus video: Trik za pranje pplastičnih posuda

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.