UROLOG OTKRIO KAKO DA PRESTANETE IĆI U TOLAET NOĆU: Dok spavate NOSITE SAMO JEDNO, mokrenje će odmah STATI
Ilustracija, Foto: Profimedia

paŽnja

UROLOG OTKRIO KAKO DA PRESTANETE IĆI U TOLAET NOĆU: Dok spavate NOSITE SAMO JEDNO, mokrenje će odmah STATI

Prema doktorovim rečima, ako uzimate ili pijete nešto što je diuretik, proizvodićete više urina u roku od dva do četiri sata nakon konzumiranja tečnosti. Zato izbegavajte uveče napitke koji sadrže u sebi kofein

Objavljeno:

Često buđenje tokom noći I ustajanje radi odlaska u toalet je prava muka. Taman ste utonuli u san, a onda se "bešika" probudila. Najčešće je pogođen jači pol. Urolog iz Nortvestern medicinskog centra dr Edvard Šefer otkriva kako muškarci da stanu na put tome. Šefer je takođe primetio da je nagon za mokrenjem preko noći, inače poznat kao nokturija, povezan sa pritiskom na bešiku izazvan povećanjem prostate.

Ovo su njegova tri zlatna saveta:

1. Nemojte da pijete puno tečnosti pre spavanja

Ne samo da je važno koliko pijete pre odlaska u krevet, već i šta pijete. Prema doktorovim rečima, ako uzimate ili pijete nešto što je diuretik, proizvodićete više urina u roku od dva do četiri sata nakon konzumiranja tečnosti. Zato izbegavajte uveče napitke koji sadrže u sebi kofein.

2. Bez alkohola pre sna

Toalet, Wc
foto: ROBERT MICHAEL / AFP / Profimedia

Prema Klivlendskoj klinici, pijenje alkohola tokom noći može da poveća želju za mokrenjem usred iste. I to nije nimalo strano, zato se trudite da izbegavate nenormalne količine piva ukoliko želite da se naspavate i pritom, probudite se sutradan bez mamurluka.

3. Nošenje čarapa do kolena

Dr Šefer je objasnio da periferni edem, zadržavanje tečnosti u nogama, može da utiče na količinu mokrenja i kod muškaraca i kod žena. Noću dok ležite, tečnost može da stigne u vaskularni prostor što vaši bubrezi mogu da pročitaju kao "povećana tečnost". Doktor zato savetuje nošenje kompresivnih čarapa.

00:41

SKINULI GA SA WC ŠOLJE! Pogledajte HOLIVUDSKO HAPŠENJE u Obrenovcu

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.