OPASNA DROGA KOJA BRIŠE SEĆANJE KRUŽI SRBIJOM: Devojka POPILA sok i NEVINA završila u TUĐEM STANU, usledio je ŠOK
Ilustracija, Foto: Profimedia

oprez

OPASNA DROGA KOJA BRIŠE SEĆANJE KRUŽI SRBIJOM: Devojka POPILA sok i NEVINA završila u TUĐEM STANU, usledio je ŠOK

Ova droga je bez mirisa i bezbojna je. Ima slatkast ukus, te se praktično ni ne primeti kada se sipa u alkohol

Objavljeno:

Ova droga je bez mirisa i bezbojna je. Ima slatkast ukus, te se praktično ni ne primeti kada se sipa u alkohol

Droga GHB, žargonski "dži" , odnosno droga za silovanje, širi se regionom. Takozvana droga za silovanje nema ni ukus ni miris i gotovo je nemoguće prepoznati je u piću. Izaziva dezorijentisanost, gubitak sećanja, mučninu i povraćanje. Upravo su ovakve simptome opisale desetine žena na društvenim mrežama u Srbiji, sumnjajući da im je ta droga sipana u piće tokom izlaska.

Može doći do pada u komu, a rizik od smrtnog ishoda je visok. GHB je droga koja može da se napravi u kućnim uslovima i to je čini veoma opasnom, jer praktično svi sastojci su dostupni svakome. Glavni sastojak je tečnost za skidanje rđe.

Ova droga je bez mirisa i bezbojna je. Ima slatkast ukus, te se praktično ni ne primeti kada se sipa u alkohol. Jedna od žrtava ispričala je za emisiju „Exploziv“ svoje iskustvo sa ovom vrstom narkotika:

Droga u piće, Droga za silovanje, Izlazak, Noćni klub, Klub, Diskoteka, Provod
foto: Profimedia

"To veče sam izašla sa drugaricom u jedan beogradski lokal i u jednom trenutku, momci koji su sedeli za šankom, poslali su nam piće. Tada mi ništa nije bilo sumnjivo, pošto su delovali sasvim okej. Ja sam tada pila samo sok, međutim od trenutka kada sam baš taj sok koji su oni poslali popila, ja se apsolutno više ničega ne sećam.“

U najgorim slučajevima „spajking“, odnosno, sipanje droge u piće, završava se silovanjem koga se žrtva ne seća. Naša sagovornica i njene drugarice imale su ipak te večeri dosta sreće.

"Desilo se to da je neki momak shvatio šta nam se dešava i brzo nas je izveo iz lokala. On nas je odveo u njegov stan i onda nam je kasnije, kada smo došle sebi, ispričao šta se ustvari dogodilo. Ja sam kasnije morala da odem kod lekara, jer sam u tom trenutku bila nevina i ispostavilo se da je sve bilo u redu".

Od supstanci koje se koriste kao narkotik za silovanje, najčešća je GHB ili gama-hidroksibutirat poznata i pod imenom „dži“ ili „klubska droga“ i prilično je dostupna.

Toksikološkinja Aleksandra Repić detaljno je opisala efekte ovog narkotika:

"U nešto većim koncentracijama GHB izaziva recimo euforiju i jedno opušteno stanje koje je slično stanju alkoholizma, pa se često i u te svrhe upotrebljava. Međutim, nešto veće doze od ovih izazivaju efekte koje srećemo kod slučajeva silovanja, kao što su pospanost, konfuzija, dezorijentacija, upadanje u san i gubitak pamćenja.“

U toksikološkoj laboratoriji Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, tragovi „džija“ i drugih droga koje zloupotrebljavaju seksualni predatori traže se najčešće u uzorcima krvi i urina.

02:25

NAREDNI DAN NIJE BITAN, DROGA POSTAJE SMISAO SVEGA Najdetaljnija ispovest bivšeg zavisnika heroina: Ovako sam se izlečio!

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.