RECEPT ZA DOMAĆU NUTELU ZALUDEO JE SVE SRPSKE DOMAĆICE: Bolja od bilo koje KUPOVNE, topi se u PALAČINKAMA
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/jednostavnjakuhinja

preukusno

RECEPT ZA DOMAĆU NUTELU ZALUDEO JE SVE SRPSKE DOMAĆICE: Bolja od bilo koje KUPOVNE, topi se u PALAČINKAMA

Ovo je najtraženiji recept za domaću nutelu

Objavljeno:

Za sve ljubitelje čokolade pripremili smo dva recepta za pravljenje domaće nutele. Sve što vam je potrebno su nekoliko namirnica, blender i 5 minuta vremena. Odlična je alternativa ako ste alergični na orašaste plodove. Možete koristiti domaće mleko jer je kremastije, ali sasvim je u redu i kupovno. Ova domaća nutela, može se poslužiti kao hladna i kao topla poslastica.

Sastojci za nutelu od leblebija:

  • 1 konzerva ( 1/2 šolje) leblebija, oceđena
  • 1/2 šolje biljnog mleka
  • 1 šolja posni čokoladni komadići
  • 5 urmi
  • 1 kašika javorovog sirupa
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1/4 kašičice morske soli

Priprema:

Blendirajte sve dok nutela ne postane kremasta. Probajte da li je dovoljno slatko. Dodajte još mleka ako je nutela previše gusta. Smesu sipajte u teglu i ostavite u frižideru da se stegne.

Nutela
foto: Printscreen/Youtube/jednostavnakuhinja

Sastojci za vegansku nutelu:

  • 2 šolje lešnika (pečenih i neslanih)
  • 1/2 šolje sirovog kakao praha (ili kakao)
  • 1/3 šolje javorovog sirupa
  • 5 urmi
  • 3/4 šolje vode
  • 1/4 kašičice morske soli
  • 1 kašičica kokosovog ulja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Dodajte lešnike u blender. Blendirajte dok smesa ne postane glatka poput putera od kikirikija. Zatim dodajte preostale sastojke i blendirajte dok nutela ne postane kremasta. Možete po potrebi još da je zasladite ili da dodate vodu. Čuvajte u tegli u frižideru dve do tri nedelje.

Bonus video: Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

03:36

Zdrav recept iz putopisa Marka Pola

(Espreso/Sensa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.