BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA NAJKREMASTIJU TORTU, OVAJ FIL ĆE SVAKO VOLETI: Obavezna je na SLAVSKOj trpezi, topi se
Boem torta, Foto: Bakina kuhinja

kremasto i ukusno

BAKA JELA PODELILA RECEPT ZA NAJKREMASTIJU TORTU, OVAJ FIL ĆE SVAKO VOLETI: Obavezna je na SLAVSKOj trpezi, topi se

Vrhunska i tako kremasta

Objavljeno:

Boem torta kraljica svecanosti, jedna od starinskih tradicionalnih najfinijih kremasti tortoa.

Potrebno je za biskvit 4 kore:

10 belanaca

100 gr sećera

Boem torta
Boem tortafoto: Bakina kuhinja

100 gr čokolade u prahu, moze Neskvik

150 gr ml oraha

100 gr brašna

Krem:

500 mč mleka

100 gr sećera

10 žumanaca

2 pudinga od vanile ili toliko brašna

150 - 200 gr maslaca ili margarina

Malo ml. oraha za posipanje

Priprema:

Umutiti belanca sa šećerom, dodati orahe, brašno, Neskvik ili ml. čokoladu. Moze i 2-3 kašike kakaa. Sve izjednačiti i podeliti na 2 dela.

1 / 3 Foto: Bakina kuhinja

Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom pa pola testa razvući na celi pleh i peći na 180 stepeni C 15 minuta.

Preseći na pola. Tako ispeći i drugu koru. Staviti jednu preko druge i pokriti krpom da se ne suše. U mleko staviti sećer moze i vanilin šećer.

Dodati mleka malo u 10 žumanaca pa dodati puding i sve žicom izmešati i zakuvati u mleko. Pokriti folijom i ohladiti, maslac umutiti sa 2-3 kašike sećera u prahu pa izjednačiti mikserom sa pudingom.

Izvrnutu dugačak posluzavnik naopako pa staviti prvu koricu i premazati četvrtinom krema, staviti drugu, trecu, pa četvrtu koricu i sve ih premazati odozgo pa posuti ml. orasima. Moze i glazura od cokolade. Ostaviti u fruzideru 3 sata ili preko noći. Vrhunska i tako kremasta.

Majke i snajke

05:31

Danas na meniju kod Seke i Raše krompir harmonika!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.