AKO PROSPETE RAKIJU NA TEPIH OVO JE JEDINI SPAS: Uz ovu STVAR sav SMRAD nestaje, svaka KUĆA to ima
Ilustracija, Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

savet

AKO PROSPETE RAKIJU NA TEPIH OVO JE JEDINI SPAS: Uz ovu STVAR sav SMRAD nestaje, svaka KUĆA to ima

Trik uz koji ćete eliminisati svaki smrad sa tepiha

Objavljeno:

Prijatna atmosfera našeg doma usko je povezana sa prijatnim mirisima koji nas dočekaju pri ulasku. Međutim, tepisi, bez obzira koliko pažljivo održavamo svoj dom, na kraju mogu postati ispunjeni neprijatnim mirisima. Zato koristite ovaj DIY trik za mirisne tepihe!

Mnogi od nas se pitaju kako da uklone ove smetnje na efikasan i prirodan način, bez upotrebe agresivnih sredstava za čišćenje i hemikalija. Dakle, kako ukloniti – neprijatne mirise.

Na sreću, postoji jednostavno, pristupačno i ekološki prihvatljivo rešenje koje će vratiti svežinu vašem tepihu i ispuniti vaš dom prirodnim mirisom.

Neprijatni mirisi u tepisima se neizbežno javljaju zbog svakodnevnih faktora kao što su prašina, kućni ljubimci i opšte habanje. Međutim, nema potrebe da pribegavate skupim sredstvima za čišćenje punim hemikalija, jer možete stvoriti efikasnu prirodnu mešavinu samo od sastojaka koje imate u kuhinji.

Kako možete napraviti sopstvenu mešavinu za osvežavanje tepiha bez pranja?

Potrebno vam je

  • cimet
  • karanfilić
  • prašak za pecivo
  • lavanda

U činiji pomešajte kašičicu cimeta, kašičicu mlevenih karanfilića, tri kašike sode bikarbone i kašičicu sušene lavande. Ovi začini ne samo da će ukloniti neprijatne mirise, već će i danima ostaviti da vaš dom prijatno miriše.

Tepih
foto: Printscreen TikTok/cleanthatup

Proces je jednostavan. Smesu ravnomerno pospite po tepihu tako da pokrije celu površinu. Ostavite smešu da deluje oko pola sata. U međuvremenu se mirisi upijaju, a u međuvremenu možete da radite i druge kućne poslove. Nakon što vreme prođe, jednostavno usisajte tepih, prenosi Citymagazine.si.

Rezultat?

Vaš tepih neće biti samo bez neprijatnih mirisa, već će vaš dom ispuniti svežim mirisom koji će stvoriti prijatnu i domaću atmosferu.

Osim što je izuzetno efikasno, ovo prirodno rešenje je takođe pristupačna i ekološki prihvatljiva alternativa komercijalnim sredstvima za čišćenje. Ne samo da ćete se osloboditi neprijatnih mirisa, već ćete se osloboditi i brige oko izlaganja svog doma hemikalijama. Koristeći prirodne sastojke, održavaćete svoj dom čistim na održiv i zdrav način.

Bonus video: OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

04:48

OVO SU NAJBOLJI NAČINI DA UŠTEDITE STRUJU U DOMAĆINSTVU Stručnjak otkriva TRIK kojim možete da smanjite račune i do 20%

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.