DIREKTOR LEVISA OTKRIO KAKO I KOLIKO ČESTO BI TREBALO PRATI FARMERKE: Sve naše ŽENE pogrešno to rade, ZATO I BLEDE
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/ASOSMenswear

morate znati!

DIREKTOR LEVISA OTKRIO KAKO I KOLIKO ČESTO BI TREBALO PRATI FARMERKE: Sve naše ŽENE pogrešno to rade, ZATO I BLEDE

Direktor marke Levis otkrio je kako bi trebalo pravilno da se peru farmerke

Objavljeno:

Izvršni direktor Levi’s-a pokrenuo je raspravu o tome koliko često trebate prati farmerke.

Prema njegovoj teoriji, trebali biste po svaku cenu izbegavati pranje farmerki u veš-mašini i čistiti samo delove koji su zaprljani kad je to potrebno.

Nikada nisam rekao da ne perete farmerke. Ali pravi ljubitelji trapera nikada taj materijal neće staviti u veš-mašinu. Dakle, to je ono što ja radim – rekao je izvršni direktor Levi’sa Čarls Berg.

Dodao je da, ako mu na farmerke padne hrana, to će odmah očistiti, a, ako bio napolju i preznojio se u pantalonama, opraće ih pod tušem, prenosi IFL Science.

farmerke
foto: profimedia

Iako ovo nekima može zvučati odvratno, postoje neki dokazi koji sugerišu da farmerke ostaju neverovatno čiste i bez pranja.

Godine 2011. istraživači s Univerziteta Alberta izveli su eksperiment koristeći prljave farmerke jednog od svojih studenata. Džoš Li nije prao farmerke 15 meseci, a onda ih je testirao na sve bakterije. Nakon toga ih je oprao u veš-mašini, nosio još dve sedmice i ponovo testirao.

Zanimljivo, nivo bakterija nije toliko značajno varirao. Farmerke su bile više-manje jednako čiste nakon dve sedmice nošenja kao i nakon 15 meseci bez pranja.

Iznenađena rezultatom Rejčel Mekvin, vanredna profesorka na Univerzitetu Alberta, koja je provela istraživanje, bila je iznenađena rezultatima.

– Pronašla sam samo puno kožnih bakterija. To pokazuje da, barem u ovom slučaju, rast bakterija nije veći ako se farmerke ne peru redovno.

Bonus video: Nadzorne kamere snimile pedofila koji je pobegao iz suda

00:22

Nadzorne kamere snimile pedofila koji je pobegao iz suda

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.