TAJNI RECEPT ZA POSNI PREBRANAC SAD JE UGLEDAO SVETLOST DANA: Trik je u 1 začinu, profesionalni kuvari ovo rade
Prebranac, Foto: Printscreen/Youtube/Sherpica Recipes

PROBAJTE I VI

TAJNI RECEPT ZA POSNI PREBRANAC SAD JE UGLEDAO SVETLOST DANA: Trik je u 1 začinu, profesionalni kuvari ovo rade

300 g praziluka, isečenog na kolutiće

Objavljeno:

Tradicionalno jelo na našim prostorima, omiljeno za sve ljubitelje pasulja. Toplo ili hladno, podjednako je ukusno.

Sastojci

400-500 g pasulja tetovca (količina zavisi od zapremne posude u kojoj će se zapeći)

300-600 g luka isečenog na rebarca (količina luka po želji)

300 g praziluka, isečenog na kolutiće

2 čena sitno isečenog belog luka

1 glavica sitno isečenog luka

2 kašičice ljute tucane paprike

1 kašičica slatke aleve paprike

so i sveže mleveni crni biber

1,5 dl maslinovog ulja

2-3 lista lorbera

Dodaj na popis za kupnju

Priprema

1.

Oprati probran pasulj, naliti vodom i ostaviti preko noći da nabubri.

2.

Sutradan odliti vodu, sipati novu i kuvati pasulj oko 10-15 minuta, pa i tu vodu odliti.

Ovaj postupak može se ponavljati još nekoliko puta da bi se umanjio problem sa nadimanjem.

Kada voda sa pasuljem provri, dodati sitno isečenu glavicu luka i kuvati dok pasulj potpuno omekša, pazeći da se ne raskuva.

3.

Rernu zagrejati na 200°C.

U većem tiganju ili odgovarajućoj posudi, na pola količine zagrejanog ulja pržiti luk isečen na rebarca a kada zastakli dodati praziluk i nastaviti prženje dok ne počnu da se karamelizuju. Tada dodati, beli luk i sačekati da zamiriši. Skloniti sa ringle.

Posoliti, pobiberiti, posuti ljutom i slatkom alevom paprikom i dobro sve promešati.

4.

Zemljanu ili odgovarajuću posudu poprskati uljem, kutlačom sipati 1/3 kuvanog pasulja posoliti ga i pobiberiti, posuti malo ulja, po njemu rasporediti pola količine luka, sipati drugu trećinu pasulja, začiniti ga, posuti ostatkom luka i završiti pasuljem. Naliti kutlaču ili dve vode u kojoj je pasulj kuvan i sve još malo posoliti, pobiberiti, politi uljem, udenuti lorber i zapeći u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta, da se formira korica i lepo porumeni.

Bonus video

01:50

MIRKA VASILJEVIĆ PRAVILA PASULJ, SARMU I PUNJENE PAPRIKE USRED FRANCUSKE! Tradicionalna kuhinja, OVO je zlatno pravilo u kući! [unpublished]

(Espreso/Coolinarka.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.