OVO POVRĆE ZOVEMO "LEKOM ZA STOTINU BOLESTI": ČISTI JETRU bolje od SURUTKE, sad mu je krenula i SEZONA
Surutka, Foto: Printscreen/Youtube/Dijeta mesečeve mene

paŽnja

OVO POVRĆE ZOVEMO "LEKOM ZA STOTINU BOLESTI": ČISTI JETRU bolje od SURUTKE, sad mu je krenula i SEZONA

Ova namirnica sadrži veliku količinu vitamina C, zbog čega je idealna u borbi protiv virusa i infekcija karakterističnih za ovo doba godine

Objavljeno: 13:18h

Svež kupus bogat je hranljivim materijama: kalijumom, kalcijumom, gvožđem, magnezijumom, sumporom, bakrom, manjim količinama natrijuma, a povoljan odnos kalcijuma i fosfora osigurava maksimalno iskorišćenje kalcijuma u organizmu. A, kiseljenjem kupusa poboljšavaju se njegova nutritivna i lekovita svojstva.

Kiseli kupus je tradicionalna zimska namirnica. Jede se na stotinu načina i prirodni je probiotik.

Velika prednost kiselog kupusa je što pomaže u varenju masne hrane i ubrzava metabolizam, čime se povećava izlučivanje štetnih materija iz organizma, te čisti i regeneriše jetru. Kupus takođe podstiče zarastanje rana, a efikasan je i kod reumatizma i upale vena.

Kiseli kupus
foto: Printscreen/Youtube/ Jaca kuva

Kiseli kupus je izvor niacina (vitamina B3), koji je neophodan za ćelijsku energiju, metabolizam i metabolizam u mozgu. Među blagodatima kiselog kupusa navodi se da čini organizam otpornijim na stres, pomaže u stvaranju crvenih krvnih zrnaca, stimuliše rad ćelija i deluje podmlađujuće, a važan je za održavanje čvrstoću kostiju i doprinosi oporavak istrošenog vezivnog tkiva.

Ova namirnica sadrži veliku količinu vitamina C, zbog čega je idealna u borbi protiv virusa i infekcija karakterističnih za ovo doba godine. Uzimajući u obzir sve navedeno, ne čudi što kiseli kupus nazivaju lekom za stotinu bolesti, prenosi index.hr.

02:32

KUPUS NIKAD SKUPLJI! Cena duplo veća! Velike suše dovele do REKORDNIH CIFARA

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.