HRSKAVA KORA PRELIVENA ČOKOLADNIM FILOM, NEODOLJIV UKUS KOLAČA: Spremite ga za SLAVU i oduševite sve goste
Kolač sedmo nebo, Foto: Printscreen/Instagram/recepttura

RECEPT

HRSKAVA KORA PRELIVENA ČOKOLADNIM FILOM, NEODOLJIV UKUS KOLAČA: Spremite ga za SLAVU i oduševite sve goste

Kolač sedmo nebo sa hrskavim korama, čokoladnim filom i dve glazure biće omiljen na svakoj praznčnoj trpezi

Objavljeno:

Kolač koji definitivno ove praznične sezone treba da se nađe na trpezi, jeste sedmo nebo. Naziv je dobio jer je božanstvenog ukusa, sprema se od dve kore - jedne sa orasima, a druge sa kokosovim brašnom. Fil se pravi od čokolade, a nanose čak dve glazure - penasti šlag i istopljena čokolada. Svaki zalogaj je rajski užitak - neogrešiva kombinacija oraha, čokolade i kokosovog brašna.

Sastojci:

Za koru sa orasima:

8 belanaca

220 g šećera

Kolač
Kolačfoto: Printscreen/Youtube/kuhajipeci

270 g mlevenih oraha

30 g brašna

40 ml mleka

Za koru sa kokosom:

5 belanaca

70 g šećera

120 g kokosovog brašna

20 ml mleka

Za čokoladni fil:

13 žumanaca

260 g šećera

120 g čokolade za kuvanje

260 g putera

Za glazuru:

1 kesica šlag krema od vanile

150 ml hladnog mleka

120 g čokolade za kuvanje

30 g putera

mleveni orasi za dekoraciju

Recept za kolač sedmo nebo:

Počnite sa pravljenjem fila za kolač sa orasima tako što ćete umutiti belanca, postepeno dodajući šećer. Kada dobijete čvrst šne, dodajte brašno i mlevene orahe. Smesu rasporedite po plehu za pečenje obloženom pek papirom, pa pecite na 180°C oko 15 minuta. U odvojenoj posudi umutite belanca, postepeno dodajući šećer. Kada dobijete čvrst šne, dodajte kokosovo brašno.

Rasporedite smesu sa kokosovim brašnom po plehu za pečenje obloženim pek papriom, pa pecite na 180°C oko 12-15 minuta. Vodite računa da se ne prepreče. Umutite žumanca i šećer pa kuvajte na pari između 10 i 12 minuta. Ubacite čokoladu za kuvanje, a kada se čokolada istopi, ostavite sa strane da se ohladi. Omekšali puter umutite, pa dodajte u ohlađenu smesu sa čokoladom. Dobro umutite špatulom. Ohlađenu koru sa orasima prepolovite na 2 jednaka dela.

Prelijte jednu polovinu sa 20 ml mleka, pa kada kora upije premažite polovinu čokoladnog fila za kolač. Preklopite korom sa kokosovim brašnom, pa i nju prelijte mlekom. Nanesite ostatak čokoladnog fila na kolač, pa prekrijte korom sa orasima. Nju ponovo prelijte sa ostatkom mleka, pa ostavite u frižideru na 1-1,5 sat da se stegne. Umutite šlag od vanile sa mlekom, pa nanesite na kolač. Otopite čokoladu sa puterom, pa je nanesite samo na gornji sloj kolača, sa strane dodajte mlevene orahe. Preporučujemo i vanilice sa čokoladom i kokosom.

Bonus video:

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.