NAPRAVITE JESENJU KAFU KOJU ANA IVANOVIĆ OBOŽAVA: Jedan sastojak je čini ZDRAVIJOM i ukusnom
Ana Ivanović, Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

recept

NAPRAVITE JESENJU KAFU KOJU ANA IVANOVIĆ OBOŽAVA: Jedan sastojak je čini ZDRAVIJOM i ukusnom

Kaloričan i zdrav napitak: Kafa od bundeve, ukus i miris jeseni u šoljici

Objavljeno: 19:12h

Sezona je bundeva, a to znači da osim pite, možete spremiti sebi i ukusan napitak - kafu sa bundevom. Trenutno jedna od najpopularnijih stvari na svetu jeste upravo late sa ukusom bundeve, odnosno "pumpkin spice latte".

S obzirom na to da je jesen, a sa njom i bundeve uveliko stižu, idealno je vreme da napravite kafu sa bundevom - jednostavna je za spremanje, a osim sastojaka koje ćete koristiti, potrebni su vam blender i džezva za kafu, i svakako šolje iz kojih ćete piti ovo jesenje zadovoljstvo.

Konzumiranjem ovog napitka se pohvalila i nekadašnja teniserka sveta Ana Ivanović na društvenim mrežama.

Ana je rekla da je konačno uzela da proba late kafu sa ukusom bundeve kojom su svi opsednuti u poslednje vreme. Bundeva je rado viđena u mnogim receptima u ovo doba godine. Ne morate da je pazarite, već to možete da saznate i ako je sami napravite uz recept koji donosimo sa sajta FoodNetwork.

Kafa
Kafafoto: Printscreen/ Youtube/Chef Mladen

Sastojci:

1 šolja mleka

2 kašike pirea od bundeve

1 kašika šećera

1/4 kašičice bundevinog začina, plus za posipanje

1/4 kašičice ekstrakta vanile

1/4 šolje vrućeg espresa ili jake skuvane crne kafe

po želji šlag za serviranje

Priprema:

Pomešajte mleko, pire od bundeve, šećer, začin za pitu od bundeve i vanilu u posudi srednje veličine koja može da ide u mikrotalasnu pećnicu. Pokrijte posudu plastičnom folijom i probušite malu rupu.

Držite u mikrotalasnoj dok se mleko ne zagreje, oko minut, dva. Energično mutite dok smesa s mlekom ne postane penasta, oko 30 sekundi. Sipajte espreso ili kafu u veliku šolju i dodajte u to penasto mleko. Na vrh stavite šlag, pospite začinom za pitu od bundeve i uživajte.

Bundevice
Bundevicefoto: Aleksa Petrović

Bundeva ima kvalitete i voća i povrća istovremeno. To je čini idealnom za kombinacije sa drugim vrstama voća i povrća. Poznata je po tome da ima veoma visok sadržaj karotinoida, kao i da nas čuva od pojave ćelija raka. Takođe, bundeva nas štiti od problema sa bubrezima i oboljenja kardiovaskularnog sistema. O tome je govorio i gastroenterolog dr Voja Perišić, a nema sumnje da je kafa sa bundevom, popularno pumpkin spice latte, osvojila ceo svet.

Bundeve su lako probavljive i nutritivno bogate namirnice. Mnoge žene znaju da se bundeve koriste i u kozmetičke svrhe, jer neguju i hrane kožu. Osim toga, bundeva nema pesticide, koliko god dugo je čuvali, a smanjuje rizik od pojave raka, kažu stručnjaci.

"Bundeve neutralizuju delovanje slobodnih radikala koji mogu da izazovu brojne bolesti poput raka i probleme u radu srca. Bilo kako možete da je pripremite. Bundeva ne može nikome da naškodi, ona mesecima ne menja sastav. Možete da je stavite u podrum, špajz, na terasu, pokrite je i neće izmeniti sastav. Italijani u kafeteriji piju kafu sa bundevom. To je mnogo ukusno. Unosimo antioksidans i na taj način. Moramo da branimo telo", rekao je nedavno dr Perišić.

Majke i snajke

02:40

SA NAJVIŠIM OCENAMA OVA PORODICA ZGRABILA POBEDU! Ako ne znate ko je otišao kući sa nagradom od 100.000 dinara POGLEDAJTE OVDE

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.