GLUMAC U TOKU BRIJANJA OSETIO KVRŽICU NA VRATU PA MU JE STIGLA JEZIVA DIJAGNOZA: Lekari mu SASULI U FACU, STRAVIČNO
Vrat, ilustracija, Foto: Profimedia

užas

GLUMAC U TOKU BRIJANJA OSETIO KVRŽICU NA VRATU PA MU JE STIGLA JEZIVA DIJAGNOZA: Lekari mu SASULI U FACU, STRAVIČNO

Glumcu je dijagnostikovan rak na dva mesta, nada se da će terapija doneti rezultate i najavljuje da će se za šest meseci vratiti na scenu, piše Dejli mejl

Objavljeno:

U junu, dok se brijao, Aikle Steele je osetio kvržicu na vratu. Glumac je primetio da mu je vrat deblji nego obično, ali je nakon guglanja o tome pomislio da je u pitanju infekcija (potraga za bolešću nikada nije zamena za lekarski pregled).

Vrat mu je postajao sve deblji pa je otišao na pregled, rekao je da se sve promenilo kada je radiolog pomenuo biopsiju. To ga je povezivalo sa rakom, iako, naravno, rezultati nisu uvek loši. Doktor mu je telefonom rekao da prognoza nije dobra, odnosno da se najverovatnije radi o kancerogenoj bolesti.

Nažalost, desila se neprijatna greška, iz bolnice su ga mejlom obavestili da su izgubili rezultate biopsije, ali da će morati da dođe na još jednu analizu kako bi se utvrdio stadijum raka. Međutim, ne krive osoblje NHS-a, koje je slabo plaćeno, rekao je, ali je naglasio da je bilo veoma neprijatno saznati da imate rak i da su izgubili rezultate zbog toga.

Bilo mu je izuzetno teško kada je svojoj ćerki, sinu, partneru, pijanicama i agentu morao da kaže da ima rak.

Vrat
foto: Profimedia

Na preglede je išao sa sinom Eliotom, kome je rekao da se oseća kao fudbalska ekipa koja nije pobedila ni u jednoj utakmici, pa bi voleo da pobedi bar jednom. Kada mu je doktor rekao da se rak nije proširio na pluća, sin, koji je takođe komičar, rekao mu je: „Eto, pobedio si”.

Glumcu je dijagnostikovan rak na dva mesta, nada se da će terapija doneti rezultate i najavljuje da će se za šest meseci vratiti na scenu, piše Dejli mejl.

Postoji nekoliko oblika raka grla, a simptomi su:

-kašalj -promene u glasu, odnosno promuklost ili nejasan govor -teškoće pri gutanju -bol u uhu - kvrga ili ranica koja ne zarasta -upaljeno grlo - gubitak težine.

Najčešći uzroci raka grla uključuju:

- upotreba duvana -preterana upotreba alkohola -virusne infekcije, uključujući humani papiloma virus (HPV) i Epstein-Barr virus -nezdrava ishrana, bez voća i povrća - gastroezofagealna refluksna bolest (GERB) - izloženost određenim toksičnim materijama na radu.

Sledeće su mere prevencije:

- prestanak pušenja

- umerenost u konzumiranju alkohola

- zdrava ishrana

- zaštita od HPV virusa.

03:20

ANA JE USPELA DA POBEDI RAK! Slučajno je saznala da ima tešku bolest, a onda donela odluku OVAKO JE USPELA DA SE IZLEČI

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.