NEMAČKI LEKAR OTKRIO KOJA HRANA TRUJE CREVA I IZAZIVA BOLESTI: Niste ni svesni koliko je OPASNA PO VAS
Nemaki doktor o ishrani za creva, Foto: Printscreen/Youtube/Helios Kliniken

važno

NEMAČKI LEKAR OTKRIO KOJA HRANA TRUJE CREVA I IZAZIVA BOLESTI: Niste ni svesni koliko je OPASNA PO VAS

Postoje namirnice koje koristimo svakodnevno a koje mogu da "otruju" creva, a da toga nismo ni svesni. O ovoj hrani detaljno govorio nemački lekar Tomas Friling

Objavljeno:

Nemački lekar Tomas Friling govorio je o hrani koja truje naša creva, a mi je jedemo svakodnevno.

Šećer je glavna opasnost za probavni trakt. Preterana konzumacija ove namirnice može da izazove razmnožavanje štetnih mikroorganizama i izumiranje korisnih mikroba u crevima.

Stomak, Žučna kesa, Želudac, Jetra, Creva
foto: Icruci / Alamy / Alamy / Profimedia

Još jedan neprijatelj creva je kobasica, tačnijesuhomesnati proizvodi, koji sadrže kancerogene supstance. Osim toga, majonez, margarin i svinjska mast takođe se smatraju štetnim za digestivni trakt, napomenuo je doktor. On je napomenuo i da je sendvič sa kobasicom jedan od najomiljenijih opcija za doručak, ali ova hrana je opasna za creva i stomak. Česta konzumacija sendviča povećava opterećenje pankreasa.

Friling je preporučio da ujutru popijete jednu čašu vode na prazan stomak kako biste pokrenuli funkciju prerade hrane i poboljšali rad digestivnog trakta.

Da biste održali zdravlje creva, uključite bobičasto voće i mahunarke u ishranu. Ovo voće i povrće zasićuje telo vlaknima, antioksidansima i vitaminima koji sprečavaju upale.

01:57

OVAKO IZGLEDA PROCES PROIZVODNJE MESA IZ ŠTAMPAČA! Stručnjaci: Hrana će se proizvoditi posebno za decu, bolesne, alergične...

(Espreso/


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.